‘Al Japó puc viure exclusivament del futbol’

El porter montcadenc Arnau Riera juga des de fa un any i mig en un equip professional a la ciutat de Nara

Arnau Riera, amb un dels cabirols que passegen lliurement pels parcs de Nara
AR

Fa un any i mig va rebre una oferta per jugar de porter a l’equip de Tercera Divisió de la ciutat japonesa de Nara, famosa perquè els cabirols passegen lliurement pels parcs. Els seus inicis van ser al CD Montcada i al FB Montcada, des d’on va fer el salt a clubs de prestigi, com el CE Sabadell. Ara es recupera d’una intervenció quirúrgica al menisc i confia seguir en el món professional la temporada vinent.

Al Japó, jugo en un equip de Tercera Divisió. Només hi ha un grup per cada categoria i t’enfrontes a equips de tot el país. Això fa créixer el nivell de la competició, que pot equiparar-se al de Primera Divisió.
És la primera vegada que jugo com a professional i, de vegades, se’m fa estrany. Per exemple, no estic acostumat a la repercussió mediàtica ni que et demanin fotos pel carrer, com em passa aquí.

Estic estudiant japonès. Encara tinc un nivell bàsic perquè no és un idio­ma fàcil, però m’ho vaig prendre com un repte personal i una forma de correspondre a l’amabilitat dels japonesos.

Al principi va ser dur viure sol en un país tan llunyà. I vaig patir una mica d’ansietat. Cada pilota que tocava em semblava com si fos l’última i no entrenava tranquil. El que més em va ajudar va ser parlar amb l’entrenador, que també és català. Ell em va ajudar molt a tranquil·litzar-me i, amb el pas dels dies, vaig recobrar la serenor i la confiança en mi mateix.


Estic estudiant japonès per poder comunicar-me amb l’entorn. Encara tinc un nivell bàsic perquè no és un idio­ma fàcil, però m’ho vaig prendre com un repte personal i una forma de correspondre a l’amabilitat dels japonesos.


La federació no permet que un equip pugi de categoria si no compleix uns requisits, no val només ser el primer de la classificació. A Nara vam haver de complir un mínim d’assistents als partits com a equip local. En el nostre cas, de 2.000 persones. També s’han d’complir requisits d’estructura de l’estadi, de repercussió… Has de demostrar ser un equip professional abans de jugar a una lliga estatal. És un plantejament molt interessant, però del tot inimaginable a Espanya. Nosaltres anàvem als llocs típics de Nara a promocionar el club, a demanar a la gent que vingués a veure’ns.


Al Japó puc viure exclusivament del futbol i no haig de tenir una altra feina ni pensar en res més. Aquí em proporcionen totes les comoditats que necessito per centrar-me només a entrenar i jugar. I en aquest entorn, el meu rendiment ha millorat. Poden semblar petites coses: la recuperació, el descans, els complements nutricionals… Però després el canvi és molt gran.

Aquí em proporcionen totes les comoditats que necessito per centrar-me només a entrenar i jugar. I en aquest entorn, el meu rendiment ha millorat


Estic connectat amb tot el que passa a Montcada i al món! Segueixo les fites de jugadors montcadencs com Sergio González i Clàudia Pina perquè soc un enamorat de l’esport. També tinc amics en un nivell no professional que juguen a equips com el FS Montcada.


Tot i la distància amb la família i els amics, em sento a gust al Japó. És un país que m’agrada i tinc tot el que desitjava. Si marxo, serà només per millorar.
Acabo contracte aquest any, però tot just s’ha obert el mercat de mitja temporada. Ara mateix només penso a recuperar-me d’una lesió al menisc i tornar a jugar.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari