‘Crear, en general, és el meu oxigen’

Esther Valero, experta universitària en Dermofarmàcia, Formulació Cosmètica i enamorada de la paraula “natural”, prefereix anomenar les seves cremes “arrugues boniques” en comptes d’“anti-arrugues”

Esther Valero porta cinc anys ensenyant, sobretot a dones, a cuidar-se

L’any 2019, va crear la seva pròpia marca, Cosmética de Trincheras, apostant per un consum responsable i conscient amb les persones i el medi ambient. A través del seu web fa cursos, pòdcasts i vídeos sobre cosmètica natural.

Encara que la gent em tracta cada cop més de vostè, em considero una nena en un cos de senyora. Vaig créixer a Montcada i, tot i que en l’actualitat visc a Terrassa, encara mantinc amistats de la infància amb les que he compartit futbolins i bosses de pipes.


Fa molts anys, vaig començar un blog sobre cuina vegetariana i saludable, conceptes que no tenen per què ser sinònims. Vaig apostar per cuidar-me per dins, respectar el planeta i compartir les meves fites amb el món. Això em va fer adonar que no només hem de preocupar-nos pel que mengem, sinó també pel que posem a la nostra pell, cosa que em va portar a investigar sobre la cosmètica natural.

Vaig apostar per cuidar-me per dins, respectar el planeta i compartir les meves fites amb el món

Arran d’un problema d’al·lèrgia que vaig patir, vaig començar a interessar-me més pels productes que respirava a casa meva i a fabricar-los jo mateixa i, poc després, vaig fer el salt cap als cosmètics. Encara recordo la meva primera crema hidratant. Em semblava al·lucinant poder ‘cuinar’ cosmètica; escollir jo mateixa els ingredients i, sobretot, emprar productes segurs per a la meva salut i per al medi ambient. De la mateixa manera que no ens plantegem que la cuina casolana és més saludable, amb els cosmètics passa el mateix. Una cosmètica natural, casolana i efectiva és possible.


L’any 2019, vaig crear ‘Cosmética de Trincheras’, un lloc web on faig vídeos, pòdcasts i formacions on ensenyo a elaborar cosmètics adaptats a les necessitats de cada persona. El gel de bany que jo faig servir potser no li va tan bé a la teva pell, o no t’agrada l’aroma, la textura… Així doncs, cadascú pot aprendre a realitzar cosmètica natural completament personalitzada i de manera sostenible.


Actualment, estic treballant en la segona edició del meu programa de cosmètica natural, Shake&Go, i en una línia pròpia de cosmètics ecològics. A excepció d’una noia que m’ajuda en els llançaments i un informàtic que contracto quan el lloc web em dona problemes, m’ho faig tot jo, cosa que m’ha fet haver d’aprendre moltes coses per esdevenir una emprenedora digital. Des de fa anys, he utilitzat les xarxes socials com a eina de treball. Malgrat la deshumanització i la hipocresia que hi trobo, poden ser inspiradores i condemnatòries a parts iguals.

Estic enfocada a fer arribar a tothom la importància de la cosmètica natural

Avui dia, estic enfocada a fer arribar a tothom el missatge de la importància de la cosmètica natural, que no és important només per a la nostra pell, sinó que també per tenir cura del medi ambient. Crear un impacte positiu és el meu objectiu i, ara per ara, intento concentrar-me en els projectes actuals: el programa, el pòdcast i la línia de cosmètics ecològics. Gaudir del present és clau, tot tenint en compte que encara tinc molt treball per endavant.


A banda d’aquests projectes, també m’agrada escriure i tinc un llibre literari publicat, ‘Tratado de la involución’. De fet, estic treballant en un segon. Es podria dir que crear, en general, és el meu oxigen. Poc importa si és a través de l’escriptura creativa, d’una recepta de cuina o d’un sèrum de roses.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari