‘Els jocs de taula i rol són intergeneracionals’

La vicepresidenta de Krom, Míriam Caravaca, parla de la tasca que duu a terme aquesta associació juvenil

Míriam Caravaca té 23 anys i és la vicepresidenta de Krom
Laura Grau

Graduada en Enginyeria biomèdica i aficionada als jocs de taula des de la infància, Míriam Caravaca és un dels membres més actius del Club de Rol Organitzat Montcada (KROM), una entitat juvenil que ha experimentat un important creixement en els darrers cinc anys, amb una setantena de socis. La jove reivindica els jocs de rol i de taula com una excusa per socialitzar i compartir bons moments. El club encara assaboreix l’èxit del I Festival Spring Quest que va organitzar a la Casa de la Mina l’11 de maig.

Estem molt contents de l’acollida que ha tingut el festival, amb un centenar d’inscrits, i agraïts per la gran tasca de l’equip de voluntaris. També vull destacar el bon ambient i la diversitat d’edats dels participants, entre els quals hi havia membres de l’Associació de Gent Gran Casa de la Mina, una demostració que els jocs de taula i de rol són intergeneracionals.

Aquesta és la primera vegada que organitzem un esdeveniment com aquest fora de Can Tauler, l’espai on ens reunim les tardes dels dijous i on fins ara havíem fet les trobades anuals. Disposar de la Casa de la Mina, amb un aforament molt més ampli, ens ha permès oferir una major diversitat de propostes i duplicar l’assistència. A més, vam rebre la visita d’Oriol Crespo, director del prestigiós festival del joc Dau de Barcelona, qui ens va felicitar per la bona organització. Així que estem animats a organitzar una segona edició del festival de cara a l’any vinent, amb la idea de convertir-lo en una cita de referència per als aficionats als jocs de rol i de taula.

Volem convertir el Festival Spring Quest en una cita de referència per als aficionats als jocs de rol i de taula

A casa meva, sempre hi ha hagut molta afició als jocs de taula. Suposo que també era una manera que tenien els meus pares d’allunyar-nos de les pantalles que tants problemes d’aïllament social estan creant entre els joves. A Can Tauler, ens arriben adolescents amb un fort sentiment de soledat que troben en nosaltres un espai d’interacció social i una forma d’oci diferent. Intentem que se sentin còmodes perquè som com una gran família –amb persones des dels 12 fins als 30 anys–, on tothom pot trobar el seu lloc. A més, mentre jugues, estàs concentrat només en el joc i pots desconnectar de les preocupacions quotidianes.

Ens arriben joves amb un fort sentiment de soledat, que troben en nosaltres un espai d’interacció social

A Can Tauler disposem d’una ludoteca amb més de 200 jocs. Normalment, tothom comença practicant jocs de taula, que tenen unes normes estrictes, per passar després als jocs de rol, en què els jugadors interpreten uns personatges seguint les directrius del màster, amb marge per improvisar.

Estic vinculada a Krom des del gener perquè vaig començar a seguir el seu Instagram (@krom_mir) i em va semblar interessant el que feia. Soc una persona inquieta i entusias­ta i necessito tenir altres espais fora de la feina.

Estic treballant a l’Institut d’Investigació i Innovació de l’hospital Parc Taulí, a Sabadell. La meva feina consisteix a identificar problemes o mancances de l’àmbit de l’atenció sanitària i mèdica i buscar-hi solucions. El meu cap és nefròleg i molts cops l’acompanyo en les consultes per observar quins aspectes es poden millorar. També participo en la creació de simuladors perquè els metges puguin practicar operacions quirúrgiques i en el procés de digitalització de l’hospital. Em sento afortunada de poder-me dedicar a la investigació.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari