La màgia de l’aerografia

Nascut a Montcada i Reixac fa 52 anys, es va formar a l’escola Joso de Sabadell el 1996 i es dedica a crear imatges per a empreses i particulars

Domingo Ruiz, amb algunes de les seves creacions al seu estudi

“Quan col·loques la pintura a l’aerògraf, sigui per succió o per gravetat i l’apliques comença la màgia”. Així relata l’artista Domingo Ruiz l’experiència que sent cada dia quan comença a treballar des del seu taller de la Serralada de Marina. I és que aquesta tècnica li permet una precisió total en els traços. Nascut a Montcada i Reixac fa 52 anys, es va formar a l’escola Joso de Sabadell el 1996, “se’m donava fatal al principi”, confessa rient. Des d’aleshores s’ha dedicat a crear imatges per a empreses i particulars amb projectes on els colors vius i la imatge són els protagonistes, alguns dels quals es poden veure a Montcada i Reixac.

Murals, quadres, monopatins, motocicletes, vehicles o atraccions de fira són els encàrrecs que rep per pintar. El seu taller es diu Ahorita Vuelvo, un nom que amaga una anècdota simpàtica. Va ser l’expressió d’un client que va marxar de la botiga que tenia fa anys a la Llagosta per dibuixar-se una taula d’skate després de dir-li el preu, “i no va tornar-hi !” explica. L’aerografia a casa nostra no és tan popular com altres tècniques d’il·lustració, com el grafiti, però mou un mercat incommensurable als Estats Units, “són a anys llums d’aquí”, opina l’artista.

El 2013 va necessitar marxar un any a Panamà per buscar noves oportunitats després de la crisi de 2008. Abans de l’esfondrament de l’economia havia treballat molt en el sector de l’automòbil i les motocicletes. “De cop i volta el panorama va canviar, i és quan t’adones que tot és una qüestió d’estils i personalització d’Harley-Davidson. Per a Ruiz la personalització de la imatge és un senyal d’identitat: “Volen una peça única“, puntualitza.

Domingo Ruiz també treballa com a formador a diversos instituts de Formació Professional de Ripollet i Santa Perpètua de Mogoda que treballen l’estampació a motocicletes. “És un sector on em trobo molt còmode i m’ajuda a compartir la meva experiència.

El seu temps lliure l’aprofita també per fer obres relacionades amb les seves pel·lícules preferides com Top-Gun, alguna imatge d’Antonio Banderas i d’altres de sèries com Stranger Things decoren el seu estudi a la serralada de Marina. “Els artistes d’abans reproduïen les obres amb un hiperrealisme al·lucinant, però és que ara el nivell és encara millor“, subratlla.

Deixa un comentari