‘M’agrada dir que soc repartidor de felicitat’

Miguel Ángel Bachot, de 56 anys, treballa al carrer Bateria però reparteix la sort i el seu somriure per tot Montcada i Reixac. Amb una paràlisi cerebral que li afecta la psicomotricitat motora i la parla, Bachot és un exemple de superació gràcies al suport familiar i explica amb orgull com va aconseguir formar-se en una escola ordinària i com es va treure el carnet de conduir a la primera. Assegura que, si posa les coses bones i dolentes a la balança de la vida, hi guanya la felicitat

Miguel Ángel Bachot té la seva parada de venda la carrer Bateria de Can Sant Joan
Jesús Abad

Durant la meva etapa professional, que vaig iniciar amb només 20 anys, m’han passat moltes coses. Sortosament, la majoria han estat bones, però també he patit algún ensurt com diversos atracaments. Tot i així, en el còmput global guanyen les experiències positives. Per exemple, el record del primer premi que vaig donar, que va ser de 100 milions de pessetes –encara no hi havia l’euro–, quan portava poc temps com a venedor. Va ser realment una alegria molt gran.

La meva jornada laboral es concentra al matí, de 6 a 14 h. A mi, però, m’agrada matinar i arribo al lloc de venda, al carrer Bateria, al voltant de les 5h. Aleshores començo a preparar-ho tot i, quan ho tinc enllestit, marxo a esmorzar fins que arriba el moment d’obrir el quiosc. Ara, a primera hora, no hi ha tant moviment com abans, es nota que hi ha molta gent que s’ha quedat sense feina. El fet de tenir la parada d’autobús just al davant del punt de venda és un punt a favor perquè sempre hi ha algú que compra el cupó mentre l’espera. Després, a partir de les 12h, agafo el cotxe i faig ruta per tot Montcada i Reixac. Tinc molts clients fixes als que procuro portar-los els cupons personalment. M’agrada tenir la clientela contenta.

Fa 35 anys que soc venedor de cupons de l’ONCE al meu barri, Can Sant Joan

Alguns compradors estan abonats a números fixos durant tota la setmana, els agrada mantenir la fidelitat a una xifra en concret. Després hi ha els que em demanen que el cupó tingui o acabi amb números concrets. Entre els més sol·licitats n’hi ha, per exemple, el 15, que es coneix com ‘la niña bonita’; el 64 al que se li diu ‘la casa’; el 76, ‘l’aigua’ o el 86, conegut com ‘la merda’. Als aficionats a la loteria els agrada fer servir aquests sobrenoms. Tot els números en tenen, des del 0 fins al 99.

Per portar el control dels números venuts i premiats compto amb el suport d’un lector automàtic. És una eina que em facilita molt la feina, abans tocava fer-ho de forma manual.

El premi més gran que he repartit ha estat d’1,4 milions d’euros

El premi més gran que he donat fins ara el tinc molt recent a la memòria. Van ser 1,4 milions d’euros, en el sorteig del cupó diari del 25 de febrer del 2021. Recordo que vaig vendre 40 cupons del número 35.147, premiat amb 35.000 euros per butlleta. Estava tan tranquil al quiosc quan un client em va avisar i vaig sentir una immesa felicitat perquè havia estat molt repartit. Entre tota la gent que va resultar beneficiada hi havia la meva mare, a qui cada dia li regalava un cupó i li van tocar 35.000 euros. D’aleshores ençà, ja no vol que li regali, ara me’ls paga.

Abans la gent era més esplèndida. Quan algú guanyava un premi important, et convidaven a prendre alguna cosa o et feien un detall. Ara, tot això ha canviat. En qualsevol cas, el que més m’agrada de la meva feina és el tracte amb la gent. Els clients que tinc són molt simpàtics i em tracten bé, així que no em puc queixar. Estic molt agraït al fet de poder-me dedicar a la venda de cupons i intento complaure els meus compradors.

Deixa un comentari