‘Per a mi fer teatre és una manera de jugar’

L’actriu amateur Marta Lluís explica el seu pas pel programa de TV3 ‘La Puntual’

Marta Lluís té 59 anys, viu a Terra Nostra i treballa des de final dels 80 al SLC
Pilar Abián

Vinculada al grup de teatre Els Titelles i a l’Aula de Teatre de Montcada, va ser una de les actrius que va arribar a la final del reality ‘La Puntual’ de TV3, dirigit per l’actor i director teatral Àngel Llàcer. Tot i no ser escollida per formar part de la companyia que representarà ‘L’Auca del senyor Esteve’ per tot Catalunya, l’experiència ha suposat un gran aprenentatge i una reafirmació de la seva vocació teatral, que compagina amb la seva feina al Servei Local de Català.

Com a espectadora, vaig gaudir molt de la primera edició del concurs de talents emesa la temporada passada, ‘El llop’. Va ser apassionant seguir el procés de creació d’una obra com ‘Terra Baixa’ des de zero, amb Àngel Llàcer com a director i amb actors i actrius no professionals. Quan TV3 va anunciar la segona edició, no em va passar pel cap presentar-m’hi. Va ser la meva família la que em va animar a provar sort.

Vaig enviar al concurs el meu currículum i un vídeo de presentació, en què vaig interpretar un fragment de l’espectacle ‘Les carrega el diable’, estrenat per l’Aula de Teatre en la darrera edició de la mostra Montcada a Escena. No tenia gaires esperances que em trie­ssin, perquè s’hi van presentar 1.600 candidats de diferents poblacions­ catalanes. Va ser tota una sorpresa estar entre els 160 seleccionats.

No tenia gaire esperances que em triessin, perquè s’hi van presentar 1.600 candidats de tot Catalunya

Al mes d’abril, em van convocar a un càsting que es va fer a Sitges. Per fer la prova em vaig preparar un fragment de l’obra ‘El Cafè de la Marina’ i un altre de ‘L’Auca del Senyor Esteve’, assignat per l’equip del càsting. Van ser dos dies plens de nervis i emoció. Una setmana després, em van confirmar que era una de les 44 persones escollides per entrar al Laboratori teatral, l’última fase del programa on es decideixen els candidats definitius per interpretar els 11 papers del text de Santiago Rusiñol.

La fase del Laboratori va ser enregistrada al maig passat al Món Sant Benet, al Bages, en un entorn idíl·lic. Van ser quatre dies­ intensos on vaig aprendre molt, tant durant les audicions,­­ com a les classes magistrals a càrrec de professionals com el mateix Àngel Llàcer, Enric Cambray, Albert Triola i Júlia Bonjoch.

Jo havia de competir amb tres actrius més pel paper d’una de les tres Maries que surt a l’obra, un personatge que ja havia interpretat en la versió de ‘L’Auca’ que vaig fer amb l’Aula de Teatre, al 2018. Malgrat que tots els aspirants sabíem que ens podien eliminar en qualsevol moment, es va crear un vincle especial entre nosaltres. L’equip del programa, des del director fins als càmeres, ens va tractar amb molt de respecte i l’ambient era amable i distès.

Al Laboratori vaig aprendre molt, tant a les audicions, com a les classes magistrals de teatre

Reconec que quan em van eliminar, vaig sentir una gran decepció, però ara em sento afortunada d’haver viscut una experiència única, que no només m’ha permès progressar com a actriu, sinó també crear una xarxa d’amistat amb persones d’altres grups de teatre.

Per a mi, fer teatre és una manera de jugar. M’encanta disfressar-me de personatges, dir coses que jo mai diria en la vida real i experimentar amb els tons de veu.

Actualment estic assajant dos nous muntatges: ‘Cabaret Bueno’, amb Els Titelles, i ‘Les Teresines de la meva escala’, amb l’Aula de Teatre, que s’estrenaran a la mostra Montcada a Escena.

Seccions:

Deixa un comentari