Jaume Izquierdo: ‘Tornem amb força per revifar els escacs’

La passió pels escacs ha portat a Jaume Izquierdo, de 77 anys, a embarcar-se en un nou projecte per impulsar aquest esport al municipi després de la desaparició de la llorejada UE Montcada. A Jaume Izquierdo l’avalen 20 anys d’experiència com a president en diferents etapes als diversos clubs que hi hagut a Montcada i Reixac des del 1973. I sempre ha tingut molt clar quin és el principal objectiu: apropar els escacs a tothom.

Jaume Izquierdo, president del Club Escacs MiR

Estem molt contents perquè aquest mes de gener el Club Escacs MiR, fundat el 2019 per la junta presidida per Francisco Moreno, ha recuperat les classes per a infants i adults i ha començat l’activitat oficial federativa amb la participació al Campionat de Catalunya per Equips. A més, també estem molt feliços perquè tornem a tenir la seu al pavelló Miquel Poblet, un espai que vam haver de deixar quan va desaparèixer la UE Montcada, abans de la pandèmia. Agraïm a l’Ajuntament que ens hagi cedit la instal·lació municipal tots els divendres a la tarda, perquè guanyem visibilitat.

Som conscients que no tindrem l’esplendor de l’etapa anterior, quan érem la UE Montcada i teníem un equip a la Divisió d’Honor –que va ser quatre vegades seguides campió de Catalunya, entre el 2006 i el 2009– i organitzàvem l’Open Internacional, que aplegava jugadors de gran nivell d’arreu del món. Hem començat de zero, per tant, el nostre objectiu és treballar per augmentar de mica en mica el nombre de persones que practiquin aquest joc al municipi. A nivell esportiu, ens hem marcat com a fita mantenir la categoria de l’equip A a Segona Provincial i ampliar el nombre de jugadors, sobretot del planter.

El Club Escacs MiR es va crear el 2019 després de la desaparició de la UE Montcada

El camí per arribar fins aquí ha estat dur. La UE Montcada va desaparèixer per problemes econòmics. Hisenda va embargar els comptes a causa d’uns impagaments i, en conseqüència, tampoc vam poder cobrar les subvencions de les administracions i institucions que ens ajudaven a tirar endavant les nostres activitats. Va ser el peix que es mossega la cua, però tornem amb força amb la idea de revifar els escacs.
A la nova junta també hi ha altres persones com Àlex Tarzán i Jacint Forment, que porten molts anys vinculats als escacs montcadencs. La meva implicació va començar l’any 1973, després de guanyar un torneig a la festa major de Terra Nostra. Els organitzadors ens van animar a refundar la Peña Ajedrez Montcada (PAM), creada el 1925 i que va deixar de funcionar el 1968. Ens va agradar la proposta i vam crear el Club Escacs Montcada (CAM), que va estar en actiu fins al 1995, data en què ens vam unir amb el Club Escacs Bifurcació per constituir la UE Montcada. D’aquí a dos anys, esperem celebrar el centenari dels escacs al municipi.

La nova entitat ha recuperat la seu al pavelló Miquel Poblet

Jugar a escacs és una activitat molt beneficiosa per a la salut perquè et fa pensar, calcular, memoritzar… També s’aprenen valors importants per a totes les facetes de la vida com el respecte i la disciplina. És molt positiva per als infants i joves, ja que els ajuda a millorar el seu rendiment acadèmic, com també per als adults i la gent gran. No ho dic jo, s’han fet molts estudis sobre els beneficis de practicar aquest esport.
Les classes es fan els divendres, de 20 a 21h, i estan obertes a tothom. Hem començat amb una dotzena de jugadors de totes les edats. Tenim un professor titulat per millorar els coneixements del joc tàctic, les apertures, l’estratègia i els finals de partida. En definitiva, es tracta de passar una estona ben entretinguda en bona companyia. Us hi esperem!

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari