23.753 persones tenen dret a vot a Montcada en les municipals de maig

L’Ajuntament ha fet aquest matí el sorteig per designar els representants de les meses electorals

L’Ajuntament ha fet avui el sorteig per designar els representants de les meses electorals per als comicis locals del pròxim 27 de maig. La funció dels presidents i vocals serà vetllar pel bon funcionament de les votacions dels comicis. La designació el titular i dels vocals, a més dels suplents, de les 27 meses electorals de Montcada s’ha fet de forma aleatòria, a través d’un programa informàtic. Abans del sorteig, s’ha celebrat un Ple Extraordinari per aprovar el sistema de designació.

El sorteig es fa sobre totes les persones del cens de Montcada que tenen dret a vot. Per a les eleccions municipals, un total de 23.753 persones estan cridades a les urnes. La Secretària de l’Ajuntament, Maria José López, ha explicat que l’elecció dels membres de les taules “és totalment aleatòria” i també que l’Ajuntament “posa els mitjans suficients per anunciar el sorteig, perquè és un acte obert a tothom que hi vulgui assistir”. De fet, aquest matí, alguns veïns del municipi han vingut al sorteig. L’Ajuntament és l’organisme que escull els representants però qui els nomena és la Junta Electoral. Si les persones designades han de renunciar per algun motiu al seu càrrec, per qüestions laborals, de salut, entre d’altres, ho han de comunicar i justificar a la Junta.

A Montcada i Reixac hi ha 27 meses electorals que s’instal·laran en dotze col·legis, distribuïts per tot Montcada, que són: CEIP Elvira Cuyàs, IES Montserrat Miró, Auditori Municipal, CEIP Reixac, CEIP El Turó, Espai Jove Can Tauler, AV Font Pudenta-Muntanyeta, IES La Ribera, Centre Cívic La Ribera, CEIP El Viver, CEIP Mitja Costa i Centre Cívic Can Cuiàs. La novetat d’aquests comicis és la unificació en una única mesa de les dues que fins ara havia a la Ribera. A més, els veïns d’aquesta zona canviaran el on anar a votar, al nou Centre Cívic La Ribera.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari