A final de mes el carrer Major s’obrirà al trànsit també a la tarda, de les 17.30 a les 20h

La mesura, proposada per l’MCC, compta amb l’aval de la Cambra de Comerç

El carrer s'obrirà de novembre a març, de 17.30 a 20h
Lorena Gómez

En resposta a la petició majoritària dels comercos del carrer Major i amb l’aval d’un estudi presentat per la Cambra de Comerç de Sabadell, el govern local ha decidit obrir al trànsit el carrer Major també en horari de tarda. En principi es tracta d’una mesura puntual que entrarà en funcionament l’última setmana de novembre i durarà fins al 31 de març. “Aleshores serà el moment d’avaluar si realment ha estat efectiva cara a millorar les vendes”, ha explicat el regidor de Comerç, Joan Maresma (CiU). L’edil ha volgut deixar clar que la decisió no és definitiva sinó que s’emmarca en un context puntual marcat per la crisi econòmica. “Ens ho han demanat els comerciants atenent a la difícil situació que estan vivint i no té perquè ser inamovible”, ha dit Maresma. 

Els vehicles podran circular des de les 17.30 a les 20h, periode durant el qual funcionarà, a l’igual que al matí, la zona blava d’aparcament. Tot i que l’estudi que ha fet la Cambra recomana obrir el vial a les 17h, s’ha decidit endarrerir l’horari mitja hora per facilitar la sortida dels alumnes del col·legi Sagrat Cor.

 

Demanda

La petició d’ampliar l’horari de circulació pel carrer Major la va fer  Montcada Centre Comerç (MCC) fa dos anys refrendada amb les signatures de pràcticament la totalitat dels comerciants. “La crisi ens està fent molt de mal i estem convençuts que aquest serà un alicient que ajudarà a reactivar l’economia”, ha explicat el president de l’entitat, Manuel Moreno.

Atenent a aquesta demanda, l’Ajuntament va encarregar al 2012 un estudi a la Cambra de Comerç de Sabadell perquè analitzés els avantatges i inconvenients de la mesura. El resultat de l’informe, que el govern va traslladar a tots els grups municipals la passada primavera, avala la petició dels comerciants. La Cambra assenyala que el carrer Major és l’únic eix comercial potent del municipi i que la manca d’aparcament en un radi d’acció proper és una de les seves principals mancances. Per això, recomana la possibilitat d’obrir-lo al trànsit entenent que facilitarà l’accés i les compres als clients.

“El comerç és el que dóna vida al municipi i ara necessitem tot el suport possible per tirar endavant perquè, si no ens ajuden, haurem d’acabar tancant”, assegura Moreno. El president de l’MCC és conscient que la mesura no agradarà tothom, especialment les vianants que gaudeixen del vial com a passeig, però remarca que respon a un fet conjuntural que no té perquè ser irreversible. En paral·lel a l’avaluació que farà la Cambra, l’MCC realitzarà una enquesta entre els seus associats per constatar si la prova ha estat o no beneficiosa per al sector.

 

Queixa

La decisió d’obrir el carrer Major al trànsit també a la tarda s’ha pres sense haver informat directament l’AV Montcada Centre, tot i que l’entitat veïnal ha presentat en els darrers mesos diverses instàncies al respecte. “Malgrat que hem sol·licitat reiteradament a l’Ajuntament que ens expliqués la proposta per poder informar els nostres associats, hem rebut el silenci com a única resposta”, ha lamentat el vicepresident de l’entitat, Ferran Solsona. L’AV no es pronuncia ni a favor ni en contra de la mesura ja que considera que no disposa de la informació necessària per fer valoracions. “La queixa que tenim rau en la manca d’informació i d’atenció cap a la nostra entitat”, ha afegit Solsona. Fonts del govern han indicat que l’AV rebrà una carta explicativa abans que el carrer s’obri al trànsit.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari