A la recerca de fons europeus per a la recuperació del Ripoll

L’alcaldessa s’entrevista a Brussel·les amb dos eurodiputats socialistes

Segons ha informat el departament de premsa de l’Ajuntament, els eurodiputats socialistes Maria Badia (PSC) i Andrés Perelló (PSOE) s’han compromès a venir a Montcada i Reixac per conèixer de primera mà el projecte de recuperació i integració en la ciutat dels cursos fluvials. L’alcaldessa, María Elena Pérez, es va entrevistar amb ells en el decurs d’una visita feta dimecres i dijous d’aquesta setmana alParlament Europeu. L’actuació per a la qual es vol aconseguir subvenció de la UE s’ha batejat amb el nom ‘Balcons al riu’, donat que pretén “obrir la ciutat als seus cursos fluvials en lloc de viure-hi d’esquenes, tal i com ha passat durant anys i anys”, ha declarat l’alcaldessa tot afegint “encara tenim una sensació molt forta de barrera, d’obstacle, i hem de buscar la manera d’integrar els nostres cursos fluvials en el municipi: que no ens facin nosa, sinó tot el contrari, que siguin vies de comunicació, llocs per al passeig i l’estada”.

 

Els punts d’actuació previstos i tipificats com a ‘balcons’ serien el parc fluvial del Besòs, des del límit amb Santa Coloma fins al pont de la carretera de la Roca, que es vol potenciar com a àmbit per al passeig i l’estada, respectant els valors naturals del riu i el seu entorn. La zona nord del Besòs, que sovint pateix agressions per l’abocament incontrolat de residus a la llera, i que s’integraria de ple en el Parc de la Serralada de Marina, eliminant les activitats il·legals que s’hi desenvolupen, com és el cas d’alguns horts. I la confluència del riu Ripoll amb la riera de Sant Cugat, on cal integrar els espais actualment degradats i desaprofitats, i on hi ha la idea d’establir una zona d’horta municipal.

 

Al torrent de Mas Duran, entre l’Ecoparc-2 i el riu Ripoll, hi ha un bosc de ribera que es pretén potenciar com a espai natural. Passa al costat del Parc de la Llacuna, de manera que s’hi podria adequar un passeig. Per últim, la confluència dels rius Besòs i Ripoll és l’àmbit on més costós i difícil serà actuar, donat l’elevat nombre de barreres arquitectòniques existent (fins a sis viaductes) i de parcel·les fragmentades i desaprofitades.

Seccions:

Deixa un comentari