Acord a Lidl sobre les condicions de treball de la plantilla durant l’estat d’alarma

Els sindicats i la direcció crearan una comissió de seguretat per planificar la gestió de possibles rebrots de la Covid-19

Els treballadors de Lidl van protagonitzar una jornada de vaga el 4 de juny
Laura Grau

El comitè d'empresa ha arribat a un acord amb la cadena Lidl Supermercats sobre les condicions de treball de la plantilla durant l’estat d’alarma per la Covid-19. Els sindicats van convocar una jornada de vaga el passat 4 de juny per denunciar la falta de protocols de prevenció i l’incompliment dels acords signats per part de la direcció a principi de la crisi sanitària. Lidl té un centre logístic al polígon la Granja de Montcada que dona feina a 250 persones al magatzem i una trentena a les oficines.

Després d’un mes de negociació, la multinacional i el comitè d’empresa han pactat diverses mesures preventives i higièniques com instaurar un control d’aforament automàtic a les botigues amb més clientela, l’ús obligatori de mascaretes tant per als empleats com els clients i el manteniment de gels hidroalcohòlics i guants als accessos. “També hem decidit crear una comissió de seguretat per planificar la gestió de possibles rebrots”, ha destacat José Rodríguez, secretari d’organització de la secció estatal de CCOO a Lidl, qui ha valorat positivament l’acord. “Estem satisfets perquè l’empresa s’ha avingut a tornar al camí del diàleg, un pas molt important de cara a la negociació del nou conveni col·lectiu”.

Pel que fa a la compensació de les jornades treballades durant l’estat d’alarma, es condonaran les hores negatives a la plantilla de les botigues, amb un màxim de 16 hores a retornar per als contractes de 40 hores, de 12 hores per als de 30 i de 8’8 per als de 22 hores. Respecte al personal de magatzem, es condonarà el 60% de les hores no realitzades, havent de recuperar el 40% de les hores negatives, mentre que el torn de nit i les reduccions de jornades no hauran de recuperar cap jornada. D’altra banda, l’acord també preveu l’entrega d’un xec regal de 70 euros a tots els treballadors per comprar als supermercats de la multinacional alemanya.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari