Acord entre ajuntaments i entitats veïnals per transformar l’Eix Besòs

Els ajuntaments de Montcada i Reixac, Barcelona, Sant Adrià, Santa Coloma i Badalona es comprometen a crear comissions per afrontar les problemàtiques comunes

Vista del tram final del Besòs des del Turó de Montcada
Pilar Abián

Aconseguir que el tram final del Besòs –on conflueixen Montcada i Reixac, Barcelona, Badalona, Santa Coloma i Sant Adrià– deixi de ser el pati traster de la metròpoli i esdevingui un territori de desenvolupament tecnològic i industrial és la fita que s’han proposat diferents entitats veïnals –entre les quals hi ha la Favmir– agrupades en la Coordinadora Eix Besòs. Representants del col·lectiu es van reunir el 26 de gener amb els alcaldes dels municipis afectats i van aconseguir un acord per a la creació de diferents taules tècniques que tractin les problemàtiques a afrontar posant el focus en les mancances socials, ambientals i econòmiques causades per l’absència d’inversions públiques en aquest espai. Les propostes de futur consensuades per les entitats es divideixen en cinc grans eixos: sistema productiu; medi ambient i salut; habitatge; infraestructures i mobilitat, i vulnerabilitat i emergència social.
En un comunicat posterior a la reunió, la Coordinadora ha celebrat l’acceptació general de la proposta feta a les alcaldies per crear un espai de treball tècnic incorporant la mirada del teixit veïnal. En el mateix escrit, critica, però, l’absència a la reunió de l’alcaldessa de Barcelona, qui va ser substituïda pel regidor del districte de Sant Martí.

 

Valoració local

L’alcaldessa montcadenca, Laura Campos (ECP), opina que el moment actual és l’idoni per potenciar l’eix del Besòs. D’una banda, perquè s’està fent la redacció del nou Pla Director Urbanístic (PDU) metropolità, que ha de definir el futur del sector; i de l’altra, perquè els fons de recuperació i resiliència de la UE per afrontar la pandèmia permeten que els municipis puguin presentar projectes en comú. 
“Agraïm la ingent feina feta pel teixit veïnal; és el moment de girar la mirada cap una zona que pateix històricament de manca d’inversió i de servitud envers Barcelona”, ha assenyalat Campos.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari