Acord entre l’Ajuntament i l’AV per arranjar el camí de Can Pomada

Les despeses de la millora les assumiran els veïns i el consistori

L’Ajuntament i l’AV de Can Pomada han arribat a un principi d’acord per arranjar plegats el camí d’accés a la urbanització de Mas Rampinyo –situat a l’entorn forestal de Reixac. Una quarantena de veïns, reunits diumenge passat a la Casa de la Vila, es va posar d’acord per assumir les despeses de l’asfaltat, amb una aportació del consistori. El pressupost de què disposa l’entitat veïnal puja a 30.270 euros, dels quals l’Ajuntament s’ha compromès a donar-ne 8.000. El president de l’AV, Alejandro Regorigo, ha avançat que els propietaris del bar de la urbanització i d’una empresa de palets propera a la zona posaran 1.500 euros entre tots dos –donat que, pel seu negoci, fan passar camions sovint pel camí– i la resta de veïns, una setantena, aportarà a parts iguals la resta, que significa uns 300 euros cadascú.

 

La majoria dels veïns està disposada a tirar endavant el projecte i pagar, perquè la situació del camí és molt deficient”, ha explicat Regorigo, qui assegura que, pel mal estat del vial de terra, “no volen passar els taxis, les ambulàncies ho tenen difícil per accedir-hi i no tothom disposa de vehicle privat per fer els desplaçaments”. El president de l’AV ha avançat que encara hi ha pendents més contactes amb la Regidoria de Serveis Municipals abans de tirar endavant la reforma.

 

D’altra banda, l’AV s’ha felicitat perquè a partir del 7 d’abril hi haurà noves parades de l’autobús 96 a prop del sector. De fet, una estarà situada al carrer Joan Miró, just a l’inici del camí per a vianants fins a Can Pomada. “Estem contents per aquesta millora perquè fins ara, la parada més propera la teníem a la Rasa, el que suposa caminar més d’un quilòmetre”, ha dit Regorigo. No obstant, l’entitat, juntament amb la Federació d’Associacions de Veïns de Montcada i Reixac (Favmir) ha avançat que treballarà per incorporar altres millores sobre transport públic al barri, com que l’autobús nocturn no acabi a la plaça d’Espanya i continuï fins a Mas Duran.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari