Acte del Consell de Dones contra la violència masclista

Els actes amb motiu del Dia Internacional contra la violència vers les dones continuen dissabte i dilluns

Al voltant d’un centenar de persones ha assistit a la lectura del manifest “Avancem vers l’eradicació de la violència masclista” que s’ha llegit divendres a la tarda davant de la Casa de la Vila en commemoració del Dia Internacional de la Violència envers les dones. El text ha estat consensuat entre les institucions públiques de Catalunya, el govern de la Generalitat, les Diputacions i els Ajuntaments. Jaume Aregall ha estat l’encarregat de donar lectura al manifest que destaca el projecte de llei dels drets de les dones per l’eradicació de la violència masclista com el compromís de les institucions públiques per afrontar aquesta problemàtica. La futura llei haurà de garantir l’atenció, l’assistència, la protecció i la reparació de les dones que es troben en situacions de violència.

L’acte, organitzat pel Consell Municipal de Dones, ha inaugurat el programa d’activitats commemoratiu del Dia Internacional contra la Violència vers les Dones, que se celebra diumenge arreu del món. Dissabte es farà la representació de l’obra teatral Historias, del grup El Rinconcillo, a les 19.30h, al Centre Cívic Can Cuiàs. L’argument narra el drama de cinc dones víctimes d’algun tipus de violència o repressió.

Dilluns, a les 18h, tindrà lloc una xerrada-taller al Gran Casino de Terra Nostra sobre la prevenció de les violències de gènere organitzada pel Grup de Dones de Terra Nostra. Segons les dades oficials, des de l’1 de gener de 2007 han mort a l’Estat espanyol 66 dones a mans de les seves parelles.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari