Activitats al carrer per promoure la recollida selectiva de residus a domicili i als comerços

Es faran aquest dijous a la tarda a diferents punts del municipi i les organitza l’Àrea Metropolitana de Barcelona

Bateria de contenidors situats a l'avinguda de la Unitat
Sílvia Alquézar

Montcada i Reixac participa en la campanya ‘Fem sortir els colors del gris’ promoguda per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per promoure la recollida selectiva de residus a domicili i als comerços, amb l’objectiu de complir amb els límits fixats per la Unió Europea per als municipis que són arribar al 55% del total recollit al 2025; al 60%, l’any 2030 i al 65%, el 2035.

Aquest dijous a la tarda hi haurà tres accions de carrer simultànies dirigides a diferents públics, per mitjà de les quals es difondran missatges sobre la importància de la separació de les deixalles i per incidir en com fer-la correctament.

Hi haurà tres accions de carrer simultànies a bars, a la sortida dels centres educatius i a diferents punts de la via pública

Una de les accions és un concurs de preguntes i respostes tipus Trivial, que es durà a terme en terrasses i interiors de bars i locals de restauració, de 18 a 20h. Es farà una dinàmica de 10 minuts i l’objectiu és que les persones de diferents taules competeixin entre elles responent preguntes relacionades amb la recollida selectiva i la gestió dels residus.

La segona proposta és un joc tipus Twister, que s’habilitarà a l’hora de la sortida dels centres educatius (les 16.30 o les 17h), adreçat als infants i les seves famílies. En cada partida, d’uns 15 minuts, hi podran participar de 5 a 10 infants, responent les preguntes relacionades amb la correcta gestió dels residus.

Monòlegs en clau d’humor, crítics amb les excuses més habituals per no reciclar

La tercera activitat és una acció teatral, un Speak Corner, en la qual un personatge interpretarà al carrer un monòleg en clau d’humor, crític amb les excuses per no reciclar, els tòpics sobre la reutilització i el reciclatges i totes aquelles conductes inadequades per garantir el futur del planeta. Els punts d’actuació seran la plaça de l’Església, la passarel·la de La Salle, la plaça Lluís Companys, el carrer Bogatell cantonada amb Colon, el passeig Rocamora amb carrer Guadiana, la plaça del Poble de Terra Nostra, el carrer Reixagó i els voltants del Centre Cívic Can Cuiàs.

Deixa un comentari