Actuació per pacificar l’entorn de l’escola Elvira Cuyàs

La intervenció tindrà lloc dijous i divendres, tot i que la prohibició de circular i estacionar al tram afectat del carrer Baix de Sant Pere només estarà vigent el primer dia

La intervenció permetrà millorar l'accés dels alumnes i les seves famílies a l'escola Elvira Cuyàs
Anna S.

L’Ajuntament iniciarà aquest dijous unes obres al carrer Baix de Sant Pere de Mas Rampinyo amb l’objectiu de pacificar l’entorn de l’escola Elvira Cuyàs, seguint la línia d’actuacions que s’han fet a l’altres centres educatius com el Mitja Costa, Turó, Reixac i Font Freda. Aquesta intervenció consistirà en la creació d’una zona estada més segura davant l’accés principal a la instal·lació per facilitar l’entrada i sortida dels infants, així com els moments d’espera dels seus familiars. Aprofitant aquesta actuació, també es canviarà la ubicació dels estacionaments en tot aquest tram del carrer Baix de Sant Pere, des del carrer Sol fins al carrer Puigcerdà, que passaran a ser en semibatèria i en forma de ziga-zaga per aconseguir reduir la velocitat dels cotxes que hi circulen. En un primer tram, els estacionaments estaran al costat de l’esquerra i, a partir de l’escola, passaran a estar al costat dret. En aquesta intervenció també es pintarà un nou pas de vianants davant de l’accés a l’escola.

Objectius

El regidor de Mobilitat de l’Ajuntament, Jaume Teixidó (ERC), ha explicat que aquesta actuació respon als requeriments del Pla Local de Seguretat Viària i que es planteja els objectius de “recuperar la trama urbana per a gaudi de la ciutadania, provocar un canvi de paradigma en el model de desplaçaments perquè sigui més segur anar caminant i crear nous espais d’interacció social, guanyant terreny al vehicle privat en els nostres carrers”.

Recuperar la trama urbana per a gaudi de la ciutadania, provocar un canvi de paradigma en el model de desplaçaments perquè sigui més segur anar caminant i crear nous espais d’interacció social, guanyant terreny al vehicle privat en els nostres carrers

Jaume Teixidó, regidor de Mobilitat

La intervenció, que s’ha dissenyat en coordinació amb les tres empreses ubicades en aquest carrer per tal no dificultar la seva activitat, també provocarà que els camions de gran volum de l’empresa de recollida de residus deixaran de passar pel carrer Baix de Sant Pere i s’hauran de desviar a la dreta pel carrer del Sol. La previsió és que les obres tinguin una durada de dos dies, tot i que la prohibició de circular i estacionar en tot el tram afectat del carrer Baix de Sant Pere només estarà vigent durant el primer dia.

Seccions:

Deixa un comentari