ADE Vallès fa una crida a associar-se entre empresàries, directives i emprenedores

Professionals del municipi volen sumar suports per crear una entitat pròpia

Les empresàries montcadenques Nilza Machatine i Aida Hernández, membres d’ADE Vallès
Pilar Abián

Nilza Machatine és la gerent de l’empresa Stel Serveis Administratius, una pime que va posar en marxa a Montcada el 2016 per oferir serveis administratius, contables, laborals i fiscals. Els seus inicis com a dona emprenedora d’origen estranger –va néixer a Moçambic–, no van ser fàcils i Machatine va creure interessant vincular-se a alguna entitat d’empresaris per aprofitar sinèrgies. “La meva sorpresa va ser descobrir que no existia cap associació d’aquest tipus a Montcada, fet que resulta xocant, tenint en compte la gran quantitat de polígons i empreses que acull”, explica.
Finalment, Machatine va decidir vincular-se a l’Associació de Dones Directives, Empresàries i Professionals (ADE Vallès), entitat fundada l’any 2012, amb el suport dels ajuntaments de Cerdanyola, Sant Cugat i Montcada –justament va ser aleshores quan es va crear al municipi l’associació local de dones empresàries Asdem, que actualment ja no està operativa.
Una de les fundadores d’ADE Vallès va ser precisament la montcadenca Sandra Llano, que té una consultoria comptable i fiscal a Sant Cugat, Ixo Business Consulting. “Participar d’aquest projecte em va aportar molt, tant des d’un punt de vista empresarial com personal”, explica aquesta emprenedora que va decidir obrir el seu propi negoci al 2009, en plena crisi. “Els inicis van ser durs”, recorda, tot afegint que ADE ha ajudat moltes professionals a empoderar-se. Va ser precisament Llano qui, després d’estar durant vuit anys com a tresorera de l’entitat, al 2020 va proposar Machatine per ocupar el càrrec dins de l’entitat que actualment presideix Mónika Blasco.


‘Volem posar en valor el talent i el lideratge femení i superar els obstacles sexistes’, diu Machatine


 “Volem posar en valor el talent i el lideratge femení i treballar per superar els obstacles i estereotips sexistes que limiten la igualtat entre homes i dones”, explica Machatine. La gerent d’Stel anima altres dones, ja siguin empresàries, directives, professionals o emprenedores, a formar part de l’entitat, que ofereix a les seves associades formació gratuïta i accions de networking i mentoria, entre d’altres activitats.  
Una altra montcadenca membre d’ADE és Aida Hernández, de Perfumeria Heri (Passion Beautée). Juntament amb el seu germà, regenta el negoci familiar d’adrogueria i perfumeria fundat pels seus pares als anys seixanta i que actualment compta amb quatre establiments, tres dels quals són al municipi. “Crec que és molt important que les dones professionals poguem compartir experiències i fer pinya per caminar cap a la igualtat plena amb els homes; a més, a través d’aquests contactes també es poden obrir possibilitats de negoci”, explica.


ADE Vallès ofereix a les seves associades formació gratuïta i accions de networking i mentoria, entre d’altres activitats


Tant Machatine com Hernández es plantegen com a objectiu que el municipi pugui tenir una associació de dones amb entitat pròpia i, en breu, tenen previst contactar amb les Regidories de Promoció Econòmica i d’Igualtat, Feminismes i LGTBI per exposar el seu projecte.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari