Adif adjudica la instal·lació de nous tancaments a les línies R2, R3 i R4/R7

En resposta a les demandes de l’Ajuntament i la Plataforma Tracte Just-Soterrament Total, es col·locaran 2.600 metres de tanques amb una alçada de 2,5 metres

L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) ha aprovat l’adjudicació del contracte d’obres per a l'execució de nous tancaments a les vies de les línies de tren R2 (Barcelona-Granollers), R3 (Barcelona-Vic), R4/R7 (Barcelona-Manresa i Barcelona-Cerdanyola-Universitat) al seu pas per Montcada i Reixac. El contracte, amb un pressupost de 681.539 euros, ha estat adjudicat a l'empresa Comsa i el termini estimat d'execució dels treballs serà de cinc mesos. En resposta a les demandes de l’Ajuntament i de la Plataforma Tracte Just-Soterrament Total, s’instal·laran uns 2.600 metres de tanques d’una alçada de 2’5 metres per evitar la intrusió i el trànsit indegut de persones per punts no autoritzats i els abocaments de residus. En el seu comunicat Adif reconeix que ha adaptat aquest sistema per al municipi a causa de l'elevada freqüència de circulacions de tren pel nucli urbà de la localitat i l'elevat índex de vandalisme que pateixen els tancaments actuals. Adif també ha comunicat que es desmuntaran 2.300 m. de tanca metàl·lica, es desbrossarà una superfície de 3.000 m2, s'executaran més de 1.350 m3 d'excavacions i es construiran fonamentacions amb 1.065 m3 de formigó armat i més de 50.500 kg d'acer. A més, es col·locaran tres portes de tancament antiintrusió.

L’alcaldessa de Montcada, Laura Campos (ECP), ha afirmat que “aquestes millores de les infraestructures ferroviàries que trinxen el municipi i que hem reclamat reiteradament arriben dos anys tard”. Campos ha remarcat que “aquestes actuacions s’han de fer per garantir la seguretat de la ciutadania fins que comencin les obres del soterrament de l’R2”. L’alcaldessa ha indicat que “a petició del consistori, la millora de les tanques es farà a les línies de França, Manresa i Vic i no només a la R2, com inicialment havia previst Adif, ja que hi ha punts de la xarxa ferroviària on no hi ha tanques o han estat robades”.

L’Ajuntament també ha demanat a Adif la millora en matèria de seguretat dels dos passos a nivell, ubicats als carrers Bogatell i Pasqual. El consistori reclama la construcció de dos passos de vianants segregats del pas de vehicles fins que s’iniciïn les obres del soterrament previstes per al segon semestre del 2020.

Deixa un comentari