Adif comença aquesta setmana les inspeccions als edificis propers a les vies

L’Ajuntament ha engegat una ronda de reunions per informar els veïns dels barris afectats

Primera reunió informativa sobre la campanya d'inspeccions d'Adif a Can Sant Joan (Kursaal)
Premsa/Ajuntament
Primera reunió informativa sobre la campanya d'inspeccions d'Adif a Can Sant Joan (Kursaal)
Primera reunió informativa sobre la campanya d'inspeccions d'Adif a Can Sant Joan (Kursaal)

A partir del proper dilluns, l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) iniciarà una campanya d’inspecció als edificis i habitatges situats al voltant de l’R2 per comprovar el seu estat abans que s’iniciïn les obres del soterrament de la línia ferroviària. El president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, acompanyat de tècnics municipals, es va reunir ahir a la tarda a l’Espai Cultural Kursaal amb el veïnat dels edificis i habitatges del carrer Carril. L’objectiu era informar sobre aquesta campanya d'inspeccions amb l'objectiu d'analitzar l'estat actual dels habitatges, edificacions singulars i edificis industrials. Sánchez va explicar als assistents el projecte del soterrament i el mètode de construcció que s’utilitzarà en Can Sant Joan. El regidor va avançar al nombrós públic assistent les accions que realitzarà Adif a partir de dilluns al barri i va afirmar que “amb aquestes inspeccions es pretén garantir la integritat de les edificacions durant l’execució de les obres”. Aquesta iniciativa és similar a altres dutes a terme en actuacions de gran complexitat, com ara la construcció dels túnels d'alta velocitat a Barcelona, ​​Girona i el mateix Montcada, o d'integracions urbanes, com a Sant Feliu de Llobregat.

Aquesta campanya, que durà a terme l'empresa especialitzada TÜV SÜD, s'iniciarà al barri de Can Sant Joan i, durant un termini de 6 mesos, s'inspeccionaran aproximadament 250 habitatges de 71 edificis plurifamiliars, 13 edificacions singulars (com la Casa de les Aigües, l'Ajuntament o el Centre d'Atenció Primària), 58 habitatges unifamiliars i 19 edificis industrials.

El procés s'iniciarà amb el contacte per part del personal de l’empresa amb els presidents de les comunitats i propietaris i a qui enviaran cartes informatives explicant els treballs a fer. Una vegada lliurades, es començaran a realitzar en primer lloc les inspeccions en façanes i zones comunes, els informes de les quals se'ls remetran als presidents de comunitat. Finalitzades les inspeccions de façanes i zones comunes, l'empresa TÜV SÜD col·locarà un avís a la zona comunitària indicant el nombre d'habitatges interiors a inspeccionar perquè s'inscriguin els veïns i proporcionin les seves dades.

L’empresa definirà els habitatges interiors a inspeccionar. L’empresa informarà als veïns, els sol·licitarà que les tornin signades concedint l'accés abans de realitzar la revisió. Un cop signada la carta es realitzarà la inspecció dels interiors sol·licitant als veïns que signin el croquis d’inspecció al finalitzar la visita. Es realitzaran els informes de cada habitatge inspeccionat i, en aquest cas, se'ls farà arribar còpia als propietaris corresponents. El personal que farà les inspeccions anirà degudament acreditat.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari