Adif envia al consistori el projecte bàsic per a la seva ratificació

Els tècnics municipals han de donar el seu vistiplau com a pas previ per continuar el procés administratiu

L’Ajuntament ha rebut el projecte bàsic del soterrament de la línia R2 al seu pas per Montcada i Reixac, que ha enviat l’Adif, per tal que els tècnics municipals emetin un informe que confirmi que la solució constructiva del projecte s’ajusta al document informatiu aprovat. Aquest informe municipal és necessari per continuar amb el procediment administratiu, tal i com ja va avançar el sotsdirector de Projectes d’Obra Civil d’Adif, Juan Carlos Monge, a la darrera reunió de la comissió tècnica de seguiment de la redacció del projecte del soterrament, que va tenir lloc el passat 19 de setembre.

Paral·lament, Adif també ja va fer arribar divendres passat al consistori l’anunci de la relació de béns i drets afectats pel projecte bàsic del soterrament de la R2 en el tram Montcada i Reixac-Vallbona. Entre les 90 propietats afectades, 42 corresponen a Barcelona, 26 a Montcada i Reixac i 2 a Santa Coloma de Gramenet. De les propietats que s’han d’expropiar a Montcada i Reixac, 11 són de particulars, 7 de l’Ajuntament i la resta corresponen a altres administracions i públiques i empreses de serveis. Tota la documentació es pot consultar online i també està exposada a la Delegació del Govern a Catalunya, a Barcelona, i a les oficines de la Subdirecció de Projectes de la Xarxa Convencional d’Adif, a Madrid. Els afectats per les expropiacions poden formular al·legacions en aquest organisme d’Adif, dintre dels 15 dies següents a la publicació de l’anunci al BOE, previst per a aquesta setmana.

L’alcaldessa, Laura Campos, s’ha mostrat satisfeta amb l’arribada de la documentació al consistori i ha afirmat que “tots els passos tècnics i administratius són molt importants per assolir el principal objectiu que és el soterrament de la R2 al municipi”. L’alcaldessa, acompanyada del president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, i de tècnics municipals es reunirà el proper 23 d’octubre amb la presidenta d’Adif, Isabel Pardo. Campos havia demanat una reunió urgent amb la representant del gestor ferroviari i amb el ministre de Foment per tal de garantir que el projecte del soterrament a Montcada i Reixac no es veiés afectat per la convocatòria de noves eleccions generals, previstes per al 10 de novembre. Encara resta pendent de confirmació, però, la reunió amb el ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari