Adif licita el projecte de remodelació de l’estació de Montcada-Bifurcació

La reforma té un pressupost inicial de 33,7 milions d’euros i eliminarà les barreres arquitectòniques que existeixen actualment

Imatge de l'estació de Montcada Bifurcació des d'una de les andanes
Laura Grau

Adif ha obert el procés de licitació del projecte de remodelació de l’estació de Montcada-Bifurcació, pressupostat en 33,7 milions d’euros. La reforma, que el govern va explicar als veïns el passat 22 de febrer en una assemblea, implicarà la millora d’andanes per posar fi al problema d’accessibilitat dels usuaris als combois, una reivindicació històrica de l’AV de Can Sant Joan.

L’actuació també implicarà l’ampliació de la platja de vies i el seu desdoblament per diversificar el trànsit de trens, que podran accedir a Barcelona pels túnels de passeig de Gràcia i de Catalunya. La segona fase consistirà en la construcció d’un nou edifici de l’estació, que tindrà un punt d’accés més proper al barri, a més d’un nou pas inferior amb accés d’ascensors i escales a les andanes. El nou vestíbul inclourà un element artístic vinculat a la memòria col·lectiva i la identitat de Can Sant Joan, que es definirà mitjançant un procés participatiu. Les obres s’allargaran fins al 2026, segons les previsions facilitades per Adif al govern municipal.

La de Montcada Bifurcació és una estació “estratègica” per al transport de proximitat a l’àrea metropolitana de Barcelona, ja que és el principal nus ferroviari de la sortida nord de la capital catalana, segons assenyala Adif en el seu comunicat de premsa.

Deixa un comentari