Adjudicats els 20 primers horts urbans que ha adequat l’Ajuntament

El sorteig públic s’ha fet a la Casa de la Vila amb l’assistència d’una vintena de persones

El sorteig s'ha fet a la Casa de la Vila
Premsa Ajuntament

Els 20 horts urbans que l’Ajuntament ha habilitat a Mas Duran ja tenen adjudicataris. El sorteig de les parcel·les s’ha celebrat aquest dimarts, 19 de maig, a la Casa de la Vila, presidit per la regidora de Medi Ambient, Judith Mojeda (PSC), i en presència d’una vintena d’aspirants. Després del termini d’inscripció, un total de 56 persones va  sol·licitar un hort, de les quals quatre l’han obtingut de forma directa, ja que han justificat alguna de les situacions especials previstes en el plec de condicions. Altres 50 aspirants han entrat al sorteig general i dues persones hi han quedat excloses. L’Ajuntament havia previst adjudicar la meitat dels horts, 10 parcel·les, de forma general i la resta, lliurar-les a veïns i veïnes en situació especial, però després del termini d’inscripció, només quatre persones han aportat la documentació pertinent que justifiqués la seva vulnerabilitat.

 

El sorteig s’ha realitzat per mitjà d’un bombo i a cada aspirant se li ha assignat un número, per ordre alfabètic. A l’acte s’han sortejat les parcel·les i també, l’ordre de la llista d’espera, que es pot consultar al web www.montcada.cat. Un cop assignats els horts, el consistori notificarà a les persones adjudicatàries que tenen dret a fer-lo servir i les avisarà per tal que en signin la llicència, n’abonin la fiança, de 50 euros, i en paguin la primera taxa anual, també de 50 euros. “Després d’aquest primer procés, hem detectat que hi ha força demanda d’horts urbans al municipi; segons com funcioni aquesta primera experiència es plantejarà habilitar més parcel·les, ja que hi ha espai disponible per fer-ne més”, ha explicat Mojeda.

 

Ubicació

 

Els horts urbans estan situats a Mas Duran, concretament al costat del camí de Can Pomada. Les unitats tenen unes dimensions de 50 m2 i segons les condicions aprovades pel consistori, s’hauran de dedicar exclusivament a l’agricultura ecològica i a la jardineria mediterrània. La durada de la llicència per a l’ocupació i ús temporal dels espais serà d’un any, prorrogable per quatre més, fins a un màxim de cinc anys. Els adjudicataris tenen dret a fer servir un hort i una caseta on deixar les eines.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari