Agents policials requisen material de la campanya a militants d’ERC i les JERC

Cs i PP aplaudeixen l’actuació de les forces de seguretat i demanen el compliment de la legalitat

Montcada i Reixac és una de les moltes poblacions catalanes on agents dels cossos de seguretat, seguint les instruccions de la Fiscalia General de l’Estat, han requisat material de la campanya pel referèndum de l'1 d'octubre, procedint a la identificació de les persones que el duien a sobre. Els fets han passat aquesta passada nit al carrer Bogatell de Montcada on dues patrulles de la Policia Local i una de Mossos han incautat cartells i una escombra i una galleda a tres militants d’ERC i un de les JERC. El portaveu municipal d'Esquerra i primer tinent d'alcalde a l'Ajuntament, Jordi Sánchez, ha respost l'incident dient que, malgrat tot, el seu partit seguirà amb la campanya i els actes que ha previst. "No ens faran callar davant del que és una clara vulneració dels drets democràtics i de la llibertat d'expressió", ha dit l'edil.

 

Satisfacció de Cs i del PP

Contràriament, l'actuació dels agents ha estat elogiada per Cs, amb tres regidors a l'oposició."Aplaudim l'actuació de les forces i cossos de seguretat de l'Estat per fer complir la llei, així mateix, demanem a l'alcaldessa, Laura Campos, que prengui exemple i actuï de la mateixa manera", ha assenyalat el el portaveu del partit, David Gerbolés, a través d'un comunicat. Ciutadans també recorda al consistori que no pot cedir cap espai per fer actes de campanya sobre un referèndum que ha estat il·legalitzat pel Tribunal Constitucional i avisa que denunciarà els delictes que, en aquest sentit, es puguin cometre.

El PP també ha exigit la "retirada immediata de la propaganda ilegal independentista". La representant del partit a l'Ajuntament, Eva García, insta tothom a complir amb la legalitat i també agraeix la feina feta pels Mossos i la Policia Local.
 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari