Alumnes de l’UPC faran un atlas sobre l’urbanisme de Montcada i Reixac

Els estudiants analitzaran els canvis que ha sofert el municipi en els últims 30 anys

Una seixantena d’estudiants de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès –depenent de la Universitat Politècnica de Catalunya– analitzaran la realitat urbanística de Montcada i Reixac i les transformacions que ha sufert en els darrers trenta anys. Els estudiants han fet aquest matí una primera trobada amb tècnics de l’Àrea de Política Territorial del Consistori i una visita guiada per diferents barris i equipaments. Al final del treball, que durarà tres mesos, els alumnes faran un atlas de Montcada i plantejaran algunes estratègies per la transformació urbanística del municipi. Es tracta d’un exercici pedagògic que ja s’ha fet a d’altres municipi de l’àrea metropolitana com Martorell, l’any passat.

Aquest matí els alumnes han visitat els barris de Can Sant Joan, la Ribera i Mas Duran i equipaments com el centre comercial El Punt, l’estadi de futbol de la Ferreria i la biblioteca de Montcada Aqua, encara en fase de construcció. L’itinerari ha començat amb la projecció a l’Ajuntament d’un audiovisual sobre la transformació del municipi amb les explicacions de tècnics de l’Àrea de Política Territorial del Consistori. L’objectiu del treball és conèixer Montcada en el context de l’àrea metropolitana, tenint en compte que és una ciutat “parroquial”, és a dir, nascuda a partir d’un nucli fundacional, però molt vinculada a la gran metròpoli, fet que no sempre li ha comportat beneficis.

Segons el professor d’Urbanisme de la Politècnica, Carles Llop, els ajuntaments democràtics, sobretot d’aquests últims anys, “han fet un esforç de reequilibri territorial amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans”. Un dels aspectes que més interessa el grup d’alumnes és la futura transformació que viurà Montcada amb el soterrament de la línia de tren de Portbou i com s’integren les grans infrastructures en el nucli urbà. Al cap de tres mesos, els alumnes faran dos tipus de treball: un atlas sobre el procés de formació urbanística de Montcada, on constaran els diferents usos del territori, i una proposta sobre les estratègies a seguir per fer front a la transformació del municipi.

Foto: Premsa Ajuntament

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari