Alumnes del Fedac participen en un estudi ecològic del Besòs

L’activitat ha estat organitzada per l’entitat Montcada Som Rius i es tornarà a repetir a la primavera

En l'activitat de camp l'alumnat va aprendre a mesurar el caudal del riu
Som Rius

El passat 8 de novembre els ecodelegats i delegades de 4º, 5º i 6º de primària de l’escola  Fedac Montcada Reixac van participar en un estudi de l’estat ecològic del riu Besòs, organitzat per la mateixa escola juntament amb l’entitat Montcada Som Rius. L’activitat va transcórrer al llarg del matí i va servir perquè l’alumnat es familiaritzés amb tota una sèrie de mesures i indicadors que serveixen per diagnosticar l’estat del riu Besòs.

Manel Gómez, de Montcada Som Rius, considera que “és important que els nens i nenes participin en aquests treballs de camp perquè aprenen a observar la natura, a mesurar i aplicar reactius, de manera que aprenen a fer matemàtiques i química alhora que s’apropen a la natura”. Pel que fa al resultat de les mostres recollides, Gómez indica que tot i la bona qualitat del riu, el seu estat és molt alterat. L’escola Fedac farà una nova activitat de camp al Besòs a la primavera.

Fedac és un dels 9 centres educatius de Montcada i Reixac que forma part del programa d’Escoles Verdes de la Generalitat de Catalunya. L’activitat del passat 8 de novembre s’emmarca dins dels projectes vinculats a les sortides per valorar l’entorn natural proper a l’escola.

Seccions:

Deixa un comentari