“Anar de campaments et permet desconnectar a la natura”

Una cinquantena d’infants i joves acampen una setmana a La Garrotxa amb l’Agrupament Escolta El Turó de Montcada

Petits i grans juguen i aprenen gaudint de la natura
Laia Jubany
En els campaments tothom participa de les tasques, com en aquest cas preparar el dinar
A més de jugar també és important la transmissió de valors
En un campament no hi pot faltar una guitarra

El cau és una experiència a la natura on t’ho passes molt bé”, diu Nerea Hernandez, una nena de set anys que ha marxat per primer cop de campaments amb l’Agrupament Escolta El Turó de Montcada i Reixac. L’agrupament ha realitzat els seus primers campaments sense restriccions des de la pandèmia, el que l’hi ha permès reprendre diverses activitats com per exemple la ‘gimcana guarra’, una sèrie de proves en les quals els infants s’han d’embrutar per superar-les.

Les tendes de l’AE El Turó s’han clavat en un terreny d’acampada proper a Tortellà, la Garrotxa, durant la primera setmana d’agost. “Ens ha visitat en Baden-Powell, el fundador de l’escoltisme”, explica el jove de 13 anys Pepe De la Barrera, picant l’ullet,“i hem treballat els dotze valors de l’escoltisme”, entre els quals trobem el respecte per la natura, la solidaritat i l’esforç.

L’esforç és un valor que han demostrat fins i tot els més petits, que van superar amb èxit una ruta de 4 km per la muntanya. “Aquí hi som des de l’unitat més petita, que és follets (6-8 anys) fins a la més gran que és clan (17 anys)”, comenta Oriol Castiella, un ‘pioner’ de 16 anys. “Molts cops ens anem a banyar als gorgs d’un riu, però aquest no hem pogut per la séquia”, lamenta el jove.

M’agraden molt les activitats de córrer i esportives perquè són molt divertides”, diu Roc Velasco, un nen de 9 anys, mentre es balanceja a una hamaca. “Durant els campaments vam fer una gimcana esportiva i el meu equip va guanyar”, afegeix amb un somriure d’orella a orella.

Tota l’activitat és organitzada per un equip de joves voluntaris que reben el nom de caps. “El que més m’agrada de ser cap és veure els infants i joves créixer i adquirir nous valors, acompanyar-los en tot aquest procés i descoberta d’ells mateixos”, explica Txell Rebollar, qui fa cinc anys que és monitora de lleure.

Tot i que van patir algunes pluges, l’agrupament, que fa poc va complir quinze anys, va permetre a 66 persones, d’entre aquestes 48 infants, gaudir d’una setmana en contacte amb la natura. “Els campaments són un temps de desconnexió que has de gaudir perquè és molt divertit”, conclou Castiella.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari