Anna Simó: ‘No farem un tercer govern d’esquerres’

Segons la portaveu parlamentària d’Esquerra, la prioritat és obtenir la majoria suficient per fer un referèndum sobre la independència

“No farem un tercer govern d’esquerres. Fins aquí hem arribat”, així de contudent es va mostrar la portaveu d’Esquerra al Parlament, Anna Simó, durant la xerrada que va fer ahir al vespre a la sala institucional de la Casa de la Vila davant d’una trentena de persones i acompanyada per la portaveu municipal d’ERC, Marta Aguilar, i el president de la secció local, Jordi Sánchez. Tot i valorar positivament la tasca feta al govern de coalició presidit per José Montilla, Simó va justificar la seva posició per la gerra d’aigua freda que va suposar la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut de Catalunya, “un document que va ser aprovat pels parlaments català i espanyol i ratificat per la ciutadania i que finalment va ser negat per 11 persones”. La parlamentària considera que l’únic pas possible a partir d’ara és passar la paraula a la gent perquè expressi si vol iniciar un procés de separació política de l’estat espanyol per la via de les urnes. “Potser no guanyem, però el que compta és fer pedagogia i exercitar la gimnàstica democràtica a la què tan poc estem acostumats”, va afegir. Obtenir la majoria suficient per convocar aquesta consulta és el principal objectiu d’Esquerra per a les properes eleccions autonòmiques i condició sine qua non per a la governabilitat. La resta de condicions, cinc més, seran expressades pels seus militants i simpatitzants per mitjà d’una enquesta que està fent el partit i la conclusió de la qual es farà pública el 24 d’octubre.

 

Simó va defensar la feina feta pel seu partit durant aquesta legislatura: “Estem orgullosos del que hem aconseguit amb només 21 diputats d’un total de 135 i malgrat el soroll ambiental que ha envoltat la gestió del tripartit”. La parlamentària, que va ser consellera de Benestar i Família durant el govern Maragall, també va reconèixer que Esquerra ha treballat millor amb Montilla que amb el seu antecessor, tot i ser conscient que aquest suport ha creat cert desencís entre part de la militància. En tot cas, va remarcar el gran salt d’inversió en matèria social que va suposar l’arribada de les esquerres al govern de la Generalitat al 2003, “amb partides finalistes destinades als ajuntaments, independentment del seu color polític, cosa que no passava quan governava CiU”, va dir.

 

Simó també va fer referència al perill que la política acabi servint els interessos de grups poderosos en lloc de treballar pel bé comú. “Si acceptes que un lobby financiï part de la teva campanya, com passa en alguns partits, ja saps que més tard o més d’hora, hauràs de tornar el favor”. En aquest sentit, Esquerra ha apostat per la creació de l’Oficina Antifrau de Catalunya i ha demanat que el jutge del cas Millet investigui el finançament de campanyes electorals amb diners públics.

Deixa un comentari