Aprendre a ballar gitanes, una opció oberta a tothom

La Unió crea un nou grup per a adults interessats en danses tradicionals

Després de recuperar fa un any les colles de gitanes infantil i de veterans, inactives des de fa prop de 20 anys, La Unió obre la porta a que qualsevol persona interessada a aprendre nocions d’aquesta dansa ho pugui fer. “No cal tenir cap requisit, sinó voler gaudir del ball i passar-ho bé”, explica Joan Monclús, responsable de la secció i encarregat de dirigir les classes de les diferents colles. El nou grup començarà els assajos el 21 de febrer, els dimarts de 21.30 a 23h, i els participants aprendran gratuïtament a fer les passes d’entrada i a ballar una jota.

No es tracta de fer coreografies complicades sinó d’ensenyar els conceptes bàsics

Joan Monclús

El ball de gitanes ha estat una secció referent a la història centenària de La Unió. Va ser la primera que es va crear arran la fundació de l’entitat, l’any 1921, i es va mantenir fins a principi de la dècada dels 2000. Arran la mostra que es va fer en commemoració del centenari Monclús, antic ballador i un dels fundadors de l’Esbart Dansaire de La Unió, l’any 1985, va decidir reprendre l’activitat que actualment compta amb una vintena d’infants al grup dels petits –que assaja els diumenges a la tarda, de 17.30 a 19h– i amb la colla de veterans, amb participació de dansaires d’altres municipis.

Les persones interessades a aprendre el ball de gitanes poden contactar amb La Unió a través de l’adreça [email protected].

Deixa un comentari