Aprovat el calendari de pagament del projecte d’urbanització de Vallençana Baixa

Els propietaris hauran de pagar l’import total en quatre quotes i la previsió és licitar les obres a principi d’any perquè comencin la propera primavera

L'assemblea amb els propietaris de les parcel·les es va fer al Centre Cívic La Ribera
Pilar Abián

L’assemblea veïnal de Vallençana Baixa ha donat el vistiplau a la proposta de quotes per assumir la urbanització del sector que ahir va presentar l’Ajuntament en una reunió feta al Centre Cívic La Ribera. Cada propietari haurà d’abonar el cost a pagar en quatre terminis al llarg d’un any aproximadament, el que es preveu durin les obres. El consistori vol licitar-les a inici d’any amb l’objectiu que els treballs puguin començar a la primavera.

Agraïm al veïnat la seva responsabilitat en el procés de consolidació de Vallençana baixa perquè sabem que el procés no és fàcil“, ha dit el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC). La quota que cada propietari ha de pagar per la urbanització del sector està calculada en base al projecte de reparcel·lació, aprovat ja definitivament i les xifres oscil·len entre els 9.000 i els 50.000 euros, en funció de les característiques de cada finca.

Algunes de les persones presents a l’assemblea van expressar la seva preocupació per haver de fer front a la despesa en poc temps, malgrat que l’Ajuntament ofereix la possibilitat de repartir cada import en el termini de tres anys, tramitant la sol·licitud a través de l’Àrea Econòmica. “Som conscients que per a alguns propietaris es tracta d’un esforç important, però podem trobar fórmules per ajudar-los’, va manifestar Sánchez, tot afegint “a l’inici de les obres, les finques ja es podran registrar i quan la urbanització acabi, els habitatges seran legals de manera que el valor de tot plegat s’haurà revaloritzat i l’Ajuntament recepcionarà la urbanització i assumirà el seu manteniment”.

Característiques

El projecte d’urbanització, aprovat a final del 2020, preveu pavimentar els vials amb formigó, amb 3,5 metres de calçada i com a mínim, que una de les voreres faci 1,80 metres; la construcció d’una vorera paral·lela a la carretera; la creació de la xarxa de clavegueram i la renovació de la d’aigua potable; i la instal·lació d’enllumenat públic de baix consum. ‘El projecte dignifica el sector però plantegem una intervenció de mínims per complir amb la legalitat i també perquè el cost sigui el menor possible’, ha indicat el regidor.

Deixa un comentari