Aprovat el projecte de reparcel·lació de la urbanització l’Estany de Gallecs

Els propietaris ja saben què hauran de pagar per tal de regularitzar les seves parcel·les en funció dels seus drets d’edificació

Vista aèria de la urbanització l'Estany de Gallecs
Premsa Ajuntament
Vista aèria de la urbanització l'Estany de Gallecs

L’Ajuntament, per Junta de Govern Local, ha aprovat aquest dimarts el projecte de reparcel·lació de les finques de la urbanització l’Estany de Gallecs, consensuat amb l’AV i els propietaris dels solars. El document romandrà un mes en exposició pública, per a la recollida de possibles al·legacions. “Estem molt satisfets de poder culminar el procés de consolidació de la urbanització i d’haver arribat a un consens amb el veïnat”, ha expressat el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC). En la mateixa línia s'ha manifestat el president de l'entitat veïnal, Francesc Cardona, qui veu la regularització de la urbanització a tocar després de 40 anys d'espera. "Al llarg de tot aquest temps teníem la incertesa que l'Incasòl fos el propietari de les finques que als anys 70 estaven sense escriptura; ara ja ha quedat clar que no és així, tot gràcies a la tasca que ha fet l'Ajuntament amb el regidor d'Urbanisme al capdavant", ha dit Cardona. El president de l'AV confia que durant el proper mandat es faci efectiu el projecte d'urbanització que compta amb el suport del 70% dels propietaris.

La reparcel·lació detalla les càrregues econòmiques que haurà de pagar cada propietari per tal de regularitzar el sector, en funció dels seus drets d’edificació, és a dir, aquelles persones que hi puguin obtenir més beneficis, assumiran més despesa. Segons l'AV, el cost del m2 s'ha fixat en 31 euros, això vol dir que la mitjana d'una parcel·la de 1.000 m2 serà de 31.000. El planejament redactat per l'Ajuntament ha establert la possibilitat prevista per la llei catalana d'urbanitzacions amb dèficits urbanístics, de reinvertir al sector l'equivalent econòmic de la cessió obligatòria al consistori del 10% de l'aprofitament. També s'ha ajustat les zones verdes al mínim que estableix el Pla Director de Gallecs, del 2005, que és el 40% de la superfície del sector. Aquest fet comporta que alguns solars estiguin afectats, els propietaris dels quals han sol·licitat majoritàriament la reubicació dels drets d’urbanització en una altra parcel·la i només en un cas s’indemnitzarà la propietat d’una finca qualificada com a zona verda.

 

Intervenció

El projecte de consolidació de l’Estany de Gallecs està valorat en 2,2 milions d’euros, xifra que inclou el cost del projecte d’urbanització (1.750.000 euros), de la redacció dels projectes d’urbanització i reparcel·lació, les inscripcions al registre de la propietat, la direcció d’obra i les indemnitzacions. La seva aprovació culmina el procés d’inscripció dels terrenys al registre de la propietat a nom dels particulars i es ressol el conflicte sobre la titularitat obert amb l’Incasòl. La urbanització de l’Estany de Gallecs es va aprovar inicialment al Ple del mes d'abril i preveu l’asfaltat dels vials i la creació de voreres de formigó a pràcticament tot el sector, l’arranjament de l’accés al barri des de la carretera C-155, la creació de la xarxa de clavegueram i d’aigua potable i substituir-hi l’actual enllumenat per un de baix consum, soterrant les línies aèries.

Justament a mitjan de maig s'han posat en marxa les obres d’abastament d’aigua potable a la urbanització. Els treballs es preveu que durin dos mesos i consistiran en la instal·lació d’una canonada entre un dipòsit situat a Palau Solità i Plegamans i l’entrada al sector. Aquesta intervenció és el pas previ a l’arribada de l’aigua corrent als habitatges, una actuació prevista al projecte d’urbanització. El projecte té un cost de 253.953 euros, que sufraguen l’Agència Catalana de l’Aigua i el veïnat. La coordinació i la direcció de les obres van a càrrec del personal tècnic de l’Ajuntament montcadenc. L'Estany de Gallecs és una urbanització d'11,8 hectàrees que pertany a Montcada i Reixac des de l’època medieval. L'espai està envoltat del parc agrícola i natural de Gallecs, de 755 hectàrees, repartides entre els municipis de Mollet del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Palau-solità i Plegamans, Lliçà de Vall i Parets del Vallès.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari