Aprovat el projecte de reparcel·lació del solar de l’antiga fàbrica de Valentine

El pas següent previ al desenvolupament urbanístic de l’espai és el projecte d’urbanització

Una tanca delimita el solar de l'antiga Valentine i actua com a barrera entre la Ribera i el centre del nucli urbà
Pilar Abián
El projecte d'urbanització del solar preveu la construcció de 510 habitatges
Interior del solar buit de l'antiga fàbrica Valentine

La futura urbanització dels terrenys de l'antiga fàbrica de pintures Valentine –ubicats entre els carrers Larramendi, Llevant, Carril i l’avinguda de la Ribera i amb una superfície de 46.727 m2–, que es troben buits des del 2009, sembla més a prop de fer-se realitat. L’Ajuntament ha aprovat en Junta de Govern el projecte de reparcel·lació del solar, que determina l'espai que es destina a habitatges, equipaments, zones verdes i sistema viari, entre d'altres. Pel que fa a l'àmbit residencial, la propietat té previst construir 510 habitatges, 423 dels quals seran de mercat lliure i 87, de protecció oficial. També es preveu la cessió al consistori d’una finca per a la construcció de 30 habitatges dotacionals que entrarien a formar part del parc de titularitat municipal.

El pas següent previ a l'inici de les obres és aprovar el projecte d'urbanització que ja està en procés de redacció i que, segons ha confirmat el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sanchez (ERC), "inclourà les aportacions de la ciutadania que van sorgir en el procés participatiu fet al 2018 amb el veïnat de la Ribera". En aquest procés, els veïns van mostrar la seva voluntat de millorar la connectivitat urbanística i preservar el corredor biològic entre Collserola i la Serralada de Marina, amb propostes com la creació d’un passeig central d’unió de la Ribera i el centre de la ciutat seguint criteris sostenibles i ecològics; fer una plaça a l’espai central; situar l’aparcament al perímetre del sector a urbanitzar i reordenar la zona de passeig de l’avinguda de la Ribera per facilitar el pas dels vianants. El consistori va traslladar aquestes aportacions a la propietat, que les incorporarà al projecte d’urbanització definitiu.

 

Integració de l'espai
Amb la urbanització del solar de l'antiga Valentine l'Ajuntament vol aconseguir cohesionar la Ribera amb el centre del nucli urbà i acabar amb la situació d'aïllament en què es troba el barri envoltat per dos solars actualment buits on antigament hi havia, d'una banda, la química Intorsa i, de l'altra, Valentine. Precisament una de les principals reivindicacions del veïnat és que aquests espais s'obrin i tinguin un ús públic.

La crisi del 2008 va paralitzar el projecte de desenvolupament urbanístic del solar més gran, el de l'antiga fàbrica de pintures. El canvi de titulars dels terrenys i la modificació del planejament del sector –aprovada definitivament al 2018–, també han contribuït a allargar els terminis d'execució planificats, ja que l'actual govern va negociar amb la propietat variacions en la proposta inicial del 2009 per rebaixar les alçades dels edificis projectats i canviar la ubicació del futur edifici de l’institut La Ribera i de la finca de cessió a l’Ajuntament, que es destinarà a habitatge de protecció oficial. 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari