Aprovat el projecte d’urbanització de la C-17 per un import de 627.000 euros

També es va donar llum verda a la modificació del PGM per acollir el projecte esportiu del FC Barcelona

El Ple ha fet l’aprovació inicial del projecte d’urbanització del passeig sobre la C-17, entre la plaça d’Espanya i el carrer Castelló que durà a terme l’Ajuntament i que està pressupostat en 627.000 euros. L’àmbit d’actuació és de 4.030 m2 i consta de dues zones, la llosa que va des del carrer Lleida a la plaça d’Espanya i el tram entre les dues rotondes. Es pavimentaran les zones de pas amb peces de formigó sobre llit de terra, es faran àrees de repós, s’instal·larà mobiliari urbà, enllumenat i sistema de rec. L’ajardinament de les zones verdes anirà a càrrec de la Generalitat. El projecte estarà 30 dies exposat al públic abans de la seva aprovació definitiva. Un cop s’hagi adjudicat, es preveu que l’actuació s’inicïi la propera tardor. Tots els grups van aprovar ahir el projecte a excepció del PPC que es va abstenir en considerar massa elevat el pressupost tenint en compte l’actual moment de crisi econòmica.

 

Altres punts. També al Ple de maig es va aprovar ahir la modificació del Pla General Metropolità (PGM) a l’àmbit de Vallençana Baixa i del Pla de Reixac inclosos al projecte del FC Barcelona. Esquerra i ICV-EUiA es van abstenir mentre que el PPC va votar en contra argumentant que no s’han tingut en compte les al·legacions dels propietaris dels terrenys afectats i que els plans de l’actual directiva blaugrana poden quedar suspesos amb el canvi de president.

La moció sobre la modificació de l’ordenança de convivència proposada per Esquerra en l’apartat referit a la instal·lació de terrasses de bars i restaurants al carrer en la línia de no haver de requerir l’autorització dels veïns no va prosperar. La portaveu del grup va parlar de “tracte de favor cap a determinats establiments a l’hora de donar els permisos”. El govern ho va negar i es va oferir a debatre la qüestió un cop passat l’estiu quan es pugui fer un estudi sobre els problemes que hagin pogut haver especialment al carrer Major. Segons la regidora de l’Àrea Interna, M. Carme Porro (PSC), “a la resta del municipi la normativa ha funcionat correctament i només resta saber el resultat del carrer Major, l’únic espai que no es va poder provar l’any passat amb motiu de les obres de remodelació”.

Sí va ser aprovada una altra moció d’Esquerra segons la qual la comissió de seguiment del Pla d’Actuació Comercial serà informada sobre les llicències que es tramitin per obrir establiments al nucli urbà en la línia d’evitar que es desvirtuï el nou Pla d’Usos Comercials i s’instal·lin a prop del carrer Major massa entitats financeres o oficines.

En el torn de precs i preguntes, tant Esquerra com ICV-EUiA van demanar ahir la dimissió del regidor d’Urbanisme, Sergio Hermoso, i del cap de serveis municipals per obrir un expedient d’investigació que afecta un treballador en relació a la venda dels antics fanals del carrer Major com a ferralla sense abonar la quantitat a les arques públiques. Els dos grups consideren que ambdós càrrecs estaven assabentats de l’operació i que ara deriven tota la responsabilitat en el treballador.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari