Aprovats nou projectes urbanístics només amb el vot del govern

L’oposició, que no ha debatut cap dels punts per l’afer del PERI de la Font Pudenta, ha criticat l’executiu d’oportunisme electoral

El Ple d'abril és l'última sessió ordinària de l'actual mandat
Laura Grau

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat a l’última sessió ordinària de l’actual mandat, aquest dijous a la Casa de la Vila, un total de 9 projectes de l’Àrea Territorial que només han comptat amb el vot a favor del govern municipal (PSC i CiU). L’oposició no ha entrat en debat com ja ve sent habitual en els darrers mesos com a protesta davant de l’afer del PERI de la Font Pudenta-La Muntanyeta en considerar que el regidor d’Urbanisme, el socialista Juan Parra, ha resultat beneficiat de la modificació urbanística. PP, C’s i ERC s’han abstingut, mentre que ICV-EUiA ho ha fet en contra. El PP i ICV-EUiA han manifestat la seva “indignació” per la presentació de tots aquests projectes en el darrer Ple del mandat. La portaveu popular, Eva García, ha indicat que “molts d’aquests punts són temes conflictius i polèmics que no s’haurien de debatre ara”. Per la seva banda, el portaveu del grup rogiverd, Josep M. González, ha criticat el govern “per intentar complir les seves promeses electorals en l’últim Ple sense que s’hagi consensuat res amb l’oposició ni els veïns”. Per contra, el regidor d’Urbanisme ha negat que la inclusió de tots els projectes respongui a una finalitat electoralista i ha remarcat que “sí s’ha comptat amb la participació i l’opinió dels veïns, amb qui ens hem reunit en més d’una ocasió”, ha dit l’edil.

 

El Ple ha aprovat aquest dijous el projecte d’ampliació i millora del Centre Cívic de Can Cuiàs, per valor de 400.000€, que seran finançats amb una subvenció de la Diputació de Barcelona que, segons Parra, “s’ha concedit ara i seria una irresponsabilitat no aprofitar-la”. També s’ha donat llum verda a la inadmissió de la revisió d’ofici de les llicències municipals atoragedes en execució de la modificació del PGM a l’àmbit discontinu de Can Milans-Can Cuiàs Nord instada per l’Ajuntament de la Llagosta. La sessió ha donat el vist-i-plau de l’aprovació inicial de la modificació puntual del PGM de la Muntanyeta de la Font Pudenta. Segons Parra, el canvi permet millorar la seguretat del barri i reordenar els espais lliures per tal d’evitar futures expropiacions forçoses.

 

Un altre dels temes aprovats de l’Àrea Territorial ha estat el projecte d’urbanització per instal·lar les escales mecàniques entre els carrers del Pont i del Triangle, a Can Sant Joan. El regidor d’Urbanisme ha comentat que el projecte s’ha endarrerit fins ara perquè fins la setmana passada no va ser admesa en el Registre de la Propietat la inscripció del solar municipal on s’ha de construir l’equipament. El Ple també ha aprovat el conveni urbanístic per a l’adquisició del jaciment arqueològic ibèric Les Maleses, a la Serralada de Marina, i ha donat compte de l’aprovació inicial del Pla Especial urbanístic de protecció i catàleg del patrimoni de Montcada i de l’adjudicació del contracte per a l’execució de les obres de reforma de la nau de reciclatge per destinar-la a dependències de la Policia Local i a centre de reciclatge, un projecte que s’executarà en el bienni 2015-2016.

Deixa un comentari