‘Aquest govern no està al cas del que passa al poble’

Eva García és regidora del PPC des del 2000 i es tornarà a presentar a les municipals

Eva García és la portaveu del grup popular des del 2007
Laura Grau

Eva García és regidora del PPC des del 2000 i la portaveu del grup des de les eleccions del 2007, tasca que en l’actualitat combina amb la de diputada al Parlament. El seu grup compta amb tres diputats i és el segon de l’oposició quant a nombre de representants.

-Tornarà a ser la candidata del PPC als propers comicis?
Així és. El meu partit ha tornat a confiar en mi i certament, m’honora.
-Aquest serà un any marcat per les cites electorals. Vostè passarà examen com a regidora i com a diputada.
Dubto que el 27 de setembre hi hagi eleccions autonòmiques. El president Mas ha fet l’anunci perquè es troba en una cruïlla sense sortida. En qualsevol cas, això és un drama i provoca que la gent estigui cansada dels polítics i de la política i, com a ciutadana, ho puc entendre.
-Aquest mandat començava amb el tancament de les urgències nocturnes. El PPC ha proposat al Parlament, sense èxit, la seva reobertura.
Tenir el CAP tancat a les nits és nefast i un greu error del govern de Catalunya. Només que una persona necessiti el servei, ja està prou justificat. Però bé, això és el que passarà mentre tinguem aquest govern i aquest conseller amb el suport d’ERC.

-També ha estat una necessitat en aquest mandat obrir menjadors socials.
Fa uns anys era impensable preveure que a Montcada hi hauria gent passant gana. Però, com en moltes altres coses, els menjadors s’han obert per la iniciativa ciutadana i el govern s’ha vist obligat a anar a remolc. La seva acció sempre és tardana i pobre.
-Precisament a proposta d’una plataforma ciutadana com la PAH s’han aprovat mesures al Ple per sancionar que els bancs i les grans empreses tinguin pisos buits. Creu que són prou efectives?
Crec que han de ser mesures globals i generals. Els governs han d’actuar i no només sancionar els bancs sinó els ajuntaments que tenen habitatges socials i no els posen a disposició de la ciutadania. Sancionar sí, però no només els bancs, també les administracions.
-La PAH també va destapar a final d’any l’existència de barraquisme al Turó.
El que més em va sorprendre és que el govern digués que no sabia res al respecte quan era prou conegut per tothom. A què es dedica? Està clar que no està al cas del que passa al poble.
-I quin paper fa l’oposició?
El de fiscalitzar i denunciar. Però, com sovint no se’ns fa cas, hem de fer servir els ciutadans perquè públicament exposin les seves demandes. Me n’alegro que al Ple es fes pública aquesta situació perquè, gràcies a això, s’han començat a prendre mesures al respecte.
-Al llarg del mandat, malgrat les diferències ideològiques, l’oposició ha estat unida en contra del govern. Per exemple, amb la moció demanant la dimissió de l’alcaldessa.
I va ser precisament a iniciativa del PPC. Personalment em sap molt greu veure la ciutat impregnada d’aquesta presumpta corrupció que ja ve de fa anys. La moció va prosperar però, en no ser vinculant, no va tenir cap conseqüència. Tot i així, recau sobre l’alcaldessa el pes de pensar que tot el Ple li ha demanat la dimissió. És indigne que encara es mantingui al càrrec.
-Aquest cas ha motivat l’aprovació per part de tots els grups, i a proposta de C’s, d’un reglament en contra de la corrupció. És necessari?
Crec que, més que res, és un gest polític. Tots els partits tenim codi ètic i, malgrat tot, hem de lamentar casos de corrupció. El reglament serà infal·lible? En absolut. Per alguns és un gest cara la galeria? Segurament. Nosaltres ens implicarem de ple i veurem si els grups el compleixen.
-Seguirà el PPC també implicat amb el soterrament?
Jo vaig nèixer al costat del pas a nivell del carrer Bogatell i n’estic plenament sensibilitzada. Però no m’agrada la hipocresia. El conveni amb el Ministeri i la Generalitat es va signar al 2007, en plena bonança econòmica i sota en mandat del PSOE a l’Estat. Va ser el govern socialista el que el va incomplir. Que ara no hi hagi disponibilitat pressupostària no vol dir que no es faci. Afortunadament l’activitat econòmica es comença a reactivar i potser és el moment de tornar a reclamar l’obra. Per cert, vull aprofitar per reconèixer la gran tasca que està fent la Plataforma.
-Una altra qüestió de ciutat és el debat sobre la cimentera. Ara justament s’ha creat una comissió de treball al respecte.
En aquest punt sí que celebro la decisisó del govern. Jo puc entendre la preocupació veïnal per la pols que segurament genera l’empresa però, si ha passat tots els controls mediambientals, no veig cap impediment perquè continuï funcionant.
-En matèria econòmica, el mandat acaba amb l’obligatorietat de pagar les polèmiques expropiacions milionàries.
El govern ha estat incapaç de gestionar de forma eficaç aquest afer i això serà un llast per a les futures generacions que acabarà repercutint en les prestacions que reben els ciutadans. Encara que l’Ajuntament pugui optar a crèdits tous per fer front al pagament, els diners que s’han d’abonar pugen a una tercera part del pressupost municipal.

 

Escolteu l'entrevista íntegra a Eva Garcia emesa a Montcada Ràdio:

http://www.ivoox.com/2015-02-13-entrevista-eva-garcia-audios-mp3_rf_4078241_1.html?autoplay=1

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari