La Regidoria de Benestar Animal es presenta en societat amb una fira relacionada amb el sector

Les activitats tindran lloc aquest dissabte, de 10 a 18h, al recinte firal del Pla d’en Coll

Activitat Doga, realitzada el passat dia 19 al Parc de les Aigües per promoure una bona relació amb els animals de companyia
Berta Barcons

El recinte firal del Pla d’en Coll, ubicat a les antigues pistes d’atletisme, acollirà aquest dissabte la primera edició de la Fira de Benestar Animal, amb un programa d’activitats de 10 a 18h que comptarà amb la participació d’entitats relacionades amb el sector dels animals de companyia. La mostra és una iniciativa de la nova regidoria de Benestar Animal, amb la col·laboració de l’AV Montcada Nova-Pla d’en Coll.

“Aquesta fira pretén donar el tret de sortida a aquest nou departament amb una activitat lúdica que aglutinarà en un mateix dia a diferents agents, de Montcada i Reixac i d’arreu del territori, relacionats amb els animals de companyia, comenta el seu regidor, Rafa Ruiz. En l’àmbit local, hi participaran les entitats Mas Ducan, Petxades, Dispensari Veterinari del Vallès, Clínica Veterinària Selvatics, Rentalgos, Huellas Clínica Veterinària, Animals Can Sant Joan i ADVAM.

Aquesta fira pretén donar el tret de sortida a aquesta nova regidoria amb una activitat lúdica que aglutinarà en un mateix dia a diferents agents, de Montcada i Reixac i d’arreu del territori, relacionats amb els animals de companyia

Rafa Ruiz, regidor de Benestar Animal

El programa de la Fira de Benestar comptarà amb diferents activitats durant tot el dia i arrenca amb una sessió de zumba, a les 10h. Tot seguit, hi ha previst una desfilada d’animals de companyia sense llar per possibles adopcions i, ales 12h, hi haurà una exhibició de la unitat canina dels Mossos d’Esquadra, que acabarà amb una xerrada sobre projectes socials i habilitats canines a càrrec de l’associació Alperroverde. Després d’un descans per dinar amenitzat per Dj Juanito, hi haurà la xerrada sobre protecció canina de víctimes de violència de gènere a càrrec de l’associació AKAI, una exhibició d’educació canina de base i exercicis esportius a càrrec de Servican Cabrils i una altra desfilada d’animals per possibles adopcions. La fira acabarà amb una última exhibició per part del Club Agility Ciutat Comtal.

Nova Regidoria

La nova regidoria de Benestar Animal respon, segons explica Ruiz, a la necessitat de crear un departament municipal que doni resposta a la gestió dels animals de companyia a causa del seu increment cada any. També vol donar una resposta a la nova llei estatal de Benestar Animal, la qual va entrar en vigor al mes de setembre.

El nou departament, que entre altres àmbits d’actuació controla les colònies de gats al municipi, pretén organitzar jornades a centres educatius per sensibilitzar els infants sobre aquest tema, fomentar la formació a les persones que són tutores d’animals i trobar nous espais per ampliar la xarxa de zones d’esbarjo per a gossos ja que, actualment, només n’hi ha un que està situat a Mas Duran. L’Ajuntament també es planteja la possibilitat d’incorporar el sistema d’ADN caní, que permetrà un registre dels perfils dels animals per sancionar als seus tutors en cas d’actituds incíviques que generin brutícia. Hem de treballar de forma pedagògica i activa perquè les persones que vulguin ser tutors d’un animal de companyia siguin conscients de la responsabilitat que assumeixen i que, en cas d’incompliment, poden ser sancionats, ha dit Ruiz.

Hem de treballar de forma pedagògica i activa perquè les persones que vulguin ser tutors d’un animal de companyia siguin conscients de la responsabilitat que assumeixen i que, en cas d’incompliment, poden ser sancionats

Rafa Ruiz
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari