Arriba una onada de calor africana que durarà tres dies

Tot i que l’augment de temperatures serà generalitzat a tot Catalunya, el Vallès Occidental no és una de les comarques més afectades

Protecció Civil ha activitat el pla PROCICAT, en fase d’alerta, davant l’arribada aquest dijous d’una important onada de calor africana que farà augmentar considerablement les temperatures, superiors inclús a les normals en un mes d’agost. La forta calor es notarà a tot el territori, tot i que el Vallès Occidental no serà una de les comarques més afectades. La calor africana serà especialment intensa a l’interior i al sud de Catalunya i ja s’ha prohibit l’accés a 11 massissos i serralades (a les Gavarres, Cadiretes i l’Albera, a la demarcació de Girona; al massís del Port, Tivissa-Vandellòs, Serralada de Montsant, les muntanyes de Prades i a la serra de Cardó-Boix, a les comarques tarragonines, i al Montsec d’Ares, Montsec de Rúbies-Sant Mamet i Riald-Serra D’Aubenç, a terres lleidatanes).

La forta calorada,  que en el nostre entorn es deixarà notar especialment al Barcelonès, Maresme i Vallès Oriental, durarà fins al dissabte i queden suspeses totes les autoritzacions per activitats de risc, com la crema de rostoll, el manteniment de línies elèctriques o les obres, a menys de 500 metres d’un bosc. Aquest increment de temperatures, a més, vindrà acompanyat d’una baixa humitat.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari