Arrizabalaga es mostra tranquil i confia en el treball dels serveis tècnics i jurídics municipals

L’advocat dels denunciants diu que la justícia aprecia les mateixes irregularitats que el veïnat

“Estic molt tranquil i confiat pel treball que s’ha fet i s’està fent tant a nivell polític com des dels serveis tècnics i jurídics del consistori”, ha manifestat aquest matí a www.laveu.cat l’exalcalde, César Arrizabalaga, en relació al cas de la querella presentada per una trentena d’entitats contra la contaminació provocada per Lafarge. El jutge que instrueix el cas ha decidit iniciar diligències prèvies després de la informació rebuda des de la Fiscalia de Medi Ambient. “L’actuació del consistori sempre ha estat correcta”, ha afegit l’exedil que, juntament amb la regidora de Medi Ambient, Eva Gonzalo (PSC), haurà d’anar a declarar en qualitat de querellat.

Les entitats denunciants no han fet cap manifestació a la premsa, a l’espera que avanci el procediment, i han deixat que sigui el seu advocat, Albert Calduch, el que es pronunciï encara que la Plataforma Antiincineració sí ha fet constar la seva satisfacció perquè la Fiscalia hagi tingut en compte les denúncies veïnals. “Ens congratula saber que el Ministeri públic ha arribat a la mateixa conclusió que els veïns que diàriament pateixen les molèsties i els perjudicis de la fàbrica”, ha expressat el lletrat. Ara, el jutge que ha iniciat les diligències prendrà declaració als querellats i determinarà si les proves donen peu a la celebració d’un judici penal.

“Els fets denunciats ja no només els diem nosaltres, sinó que un organisme públic, independent i objectiu, aprecia també indicis delictius, fets especialment greus atès que afecten alhora no ja una empresa amb clar ànim de lucre, sinó també als representants dels ciutadans, que haurien de defensar-los de les grans indústries”, ha afegit Calduch.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari