Aturat provisionalment el desnonament d’una família vulnerable

L’Ajuntament ha presentat un nou recurs amb l’argument que a l’afectada li correspon un lloguer social

L'alcaldessa i la regidora, a la dreta de la imatge, parlant amb la comitiva judicial
Dani Font

L’Ajuntament i la PAH Montcada han aconseguit aturar fins al 2 de desembre la cinquena ordre de desnonament d’un pis propietat de Divarian –immobiliària del BBVA– ubicat al carrer de la Conca, al barri de la Ribera, on resideix una família monoparental amb un fill menor discapacitat –l’anterior intent es va fer al mes de juliol. El Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge (SIDH) ha presentat un recurs davant del Jutjat per reclamar el compliment de la Llei d’Habitatge que obliga els grans tenidors a oferir lloguer social a les persones vulnerables. “L’afectada és una dona en situació de vulnerabilitat, ho avalen els seus informes socials”, ha explicat la regidora d’Habitatge, Jessica Segovia (ECP), qui s’ha desplaçat fins al carrer de la Conca acompanyada de l’alcaldessa, Laura Campos (ECP). El recurs presentat pel consistori dona un marge de només 15 dies per intentar que el jutge que porta el cas obligui la propietat a fer un lloguer social.

Hi ha 30 famílies del municipi en llista d’espera a la mesa d’emergència habitacional

Representants de la PAH Montcada, a la porta del domicili de la família afectada
Dani Font

“Hem explicat als membres de la comitiva judicial que tenim 30 famílies que del municipi que ja han estat desnonades en la mesa d’emergència habitacional, a l’espera de rebre un pis de la Generalitat; el lloguer social és la millor opció”, ha afegit l’alcaldessa.

Els representants del Jutjat han arribat acompanyats de quatre furgonetes dels Mossos d’Esquadra, un dispositiu que ha estat criticat pel representant de la PAH Montcada Juan Manuel Moya: “És totalment desproporcionat, ni nosaltres ni la veïna som cap delinqüents”.

Deixa un comentari