Avança el projecte de fer horts municipals a Mas Duran

El Ple aprova el projecte executiu per fer les instal·lacions necessàries per prestar el servei

El Ple ordinari de setembre ha donat llum verda al projecte executiu per fer les instal·lacions necessàries per posar en funcionament una vintena d’horts municipals a Mas Duran en una parcel·la de 2.500 m2, situada a prop del camí de Can Pomada. Els beneficiaris seran persones empadronades a Montcada i Reixac.

En paral·lel, l’Ajuntament està treballant un altre projecte adreçat a entitats amb finalitats socials que es farà en un espai agrícola de 37.000 m2 ubicat entre el polígon de la Ferreria, l’accés a l’autopista C-58 i el riu Ripoll. Un dels col·lectius promotors de la iniciativa és l'Assemblea de Treballadors i Aturats de Montcada.

De moment, els horts per a particulars són els que estan més avançats. L’Ajuntament ha licitat el projecte per 61.000 euros que es destinaran a la construcció de 20 casetes per a les eines dels hortolans i a la dotació de les instal·lacions per al rec amb doble xarxa, una pública i l’altra, freàtica.

El Ple va donar llum verda al projecte amb el vot a favor del govern i l’abstenció de l’oposició. PPC, C’s i ERC es van negar a intervenir en el debat en protesta per la continuïtat del president de l’Àrea Territorial, Juan Parra (PSC) al càrrec, mentre ICV-EUiA va demanar prioritat per als horts socials. La coalició també va voler saber de quina manera es farà el repartiment dels espais per a particulars. La regidora de Medi Ambient, Judith Mojeda (PSC), va respondre que el projecte per a entitats s’està treballant alhora i que es farà un reglament de funcionament al qual tots els grups podran fer aportacions. “Es tracta s’un projecte sostenible i positiu per a la ciutat que respon a una demanda social i dóna ús a uns terrenys que ara no tenen aprofitament”, va cloure l’edil.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari