Avui acaba oficialment la campanya electoral

Tot a punt per a triar la composició del nou Ple

Avui és el darrer dia de la electoral avui divendres, demà la jornada de reflexió i diumenge un total de 23.795 montcadencs estan cridats a les urnes per triar la composició del nou Ple municipal per als propers quatre anys entre les cinc forces polítiques que opten als comicis –PSC, CiU, ICV-EUiA, PPC i Esquerra. Actualment el PSC és el partit majoritari amb 12 regidors i governa en coalició amb CiU i ICV-EUiA, tots dos grups amb 3 edils cadascun. En l’oposició es mantenen el PPC, amb 2 representants, i Esquerra, amb 1. Mentre el PSC confia a revalidar la seva majoria, la resta de candidatures aspirar a capgirar l’actual equilibri de forces.
La principal novetat d’aquests comicis és l’ampliació del nombre de dones a les candidatures per complir la recentment aprovada Llei d’Igualtat. La norma ha obligat als partits a fer unes llistes paritàries garantint en un 50% la presència de les dones.
Diumenge les urnes es distribuiran per 12 col·legis electorals, amb l’estrena del Centre Cívic La Ribera com a seu en substitució del local de l’AV del barri. Per zones, on es concentren més electors és a Montcada –incloses la Font Pudenta i Vallençana– amb 8.983; a continuació, Mas Rampinyo, amb 6.569; li segueix Can Sant Joan amb 3.648, i tanquen, per ordre de votants, Can Cuiàs, amb 2.308, i Terra Nostra, amb 2.287. A aquestes xifres cal afegir les dels 130 montcadencs que viuen fora d’Espanya i les dels 42 estrangers residents al municipi i que formen part del cens.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari