Bartolomé Egea promet ser un alcalde que ‘escoltarà la gent’ i es mostra orgullós de l’herència que han deixat els socialistes al municipi

L’Auditori s’ha omplert amb motiu de la presentació de l’alcaldable del PSC a les eleccions municipals

L’Auditori Municipal s’ha omplert aquest vespre de gom a gom amb motiu de la presentació de Bartolomé Egea com a l’alcaldable del PSC a les properes eleccions municipals del 26 de maig del 2019. Egea ha estat acompanyat per M. Carmen Porro, portaveu del grup socialista a l’Ajuntament i cap de llista de la formació als passats comicis, i Salvador Illa, secretari d’organització del PSC que ha disculpat l’absència a última hora de Miquel Iceta, primer secretari del partit que no ha pogut assistir a l’acte per problemes de salut. Egea, veí de la Font Pudenta de 53 anys, ha fet un repàs a la seva vida personal i laboral, marcada pel fet de regentar una botiga al seu barri des de fa 33 anys. Aquest fet, segons ha dit el candidat socialista, l’ha permès “donar-me a conèixer entre la gent i veure els seus problemes en el dia a dia, una realitat que no sempre veuen els polítics”. En el cas de ser escollit com alcalde, Egea ha dit que “escoltarà la gent” i ha demanat als assistents la seva ajuda per dissenyar “un projecte per a la Montcada que tots volem”. El candidat socialista, que és regidor des de l'octubre del 2017, quan va substituir Juan Parra, considera que l’herència socialista de la que parlen altres partits polítics és positiva i ha expressat la seva voluntat d’aconseguir “una Montcada sostenible i que sigui el cap de Barcelona, i no el cul com alguns diuen que és”.  

 

Elogis

La portaveu socialista a l’Ajuntament i exalcadessa, M. Carmen Porro, ha destacat l’estima que molta gent sent per Bartolomé Egea, conegut popularment com Bartolo, i ha lloat "la seva capacitat de treballar, la seva preocupació per la ciutat i el seu somriure permanent”. Porro també ha analitzat el temps que ha passat des dels resultats de les últimes eleccions municipals, que, tot i que van ser guanyades per la seva formació, van provocar el seu pas a l’oposició per segora vegada des de l’arribada dels ajuntaments democràctics a l’any 1979. “Aquest ha estat un mandat complicat i que s’ha fet llarg, però en el que no hem parat de fer coses a nivell intern i buscant el benefici d’entitats i treballadors del municipi”, ha dit Porro, qui també s’ha mostrat molt crítica amb la gestió que ha fet la coalició formada per ICV-EUiA, ERC i Círculo Montcada. La portaveu socialista ha acusat l'actual govern d'haver-se limitat a executar projectes que el PSC va iniciar a l’anterior mandat i ha criticat les seves dificultats per aprovar el pressupostos any rere any. “Una ciutat no pot funcionar d’aquesta manera. El govern segueix anant amb l’L de pràctiques i la seva manca de diàleg ha deixat el municipi en una situació de paràlisi”, ha explicat Porro, qui considera que la ciutat “es mereix un executiu que escolti i solucioni els seus problemes”.  

Per últim, Salvador Illa ha iniciat la seva intervenció analitzant el complicat context que viu Catalunya des de fa un any i que, segon la seva opinió, ha dividit el país. L’exalcalde de la Roca del Vallès (1995-2005) creu que l’arribada de Pedro Sánchez al govern central “ha obert una finestra d’esperança que permet fer un nou planejament polític basat en el respecte, la reconciliació i les reformes per trobar un nou encaix de Catalunya a Espanya”. El secretari d’organització del PSC demana que les properes eleccions municipals no girin al voltant del debat independentista i ha pronosticat uns bon resultats a Montcada per al candidat socialista després de veure l’Auditori totalment ple. “Els problemes que té Montcada s’han de resoldre amb un planejament d’esquerres, però amb realisme i tocant de peus a terra”, ha dit Illa. Sobre el soterrament de l’R-2, el dirigent socialista ha lloat la implicació de la formació local per aconseguir que aquest projecte acabi sent un realitat, “amb un sentit de ciutat i no pas partidista”, i ha confessat que els actuals responsables del Ministeri de Foment li han comunicat que el soterrament va endavant.

La presentació d’Egea, que utilitzarà per a la seva campanya l'eslògan 'Som el camí', també ha comptat amb la presència d'altres polítics socialistes com Eva Menor, alcaldessa de Badia del Vallès; Javi Silva, alcalde de Polinyà; Lídia Guinart, diputada al Congrés; José Luis Jimeno, primer secretari de la federació socialista Vallès Occidental Sud i altres alcaldables socialistes de Sant Quirze, Santa Perpètua, Cerdanyola, Ripollet i Sabadell. També han participat, amb una salutació gravada en vídeo, Álex Pastor, alcalde de Badalona; Jaume Collboni, candidat a l’alcaldia de Barcelona; Patxi López, secretari de política federal del PSOE i Meritxell Batet, ministra de Política Territorial.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari