Campanya policial per prevenir robatoris a vehicles

Els lladres tenen com a principal objectiu els navegadors GPS

Els Mossos d’Esquadra han alertat que han augmentat de manera molt notable els robatoris a l’interior de vehicles, un delicte que havia deixat de produir-se en els darrers anys perquè els conductors cada vegada menys feien servir radiocassetes. La proliferació dels localitzadors GPS, que tenen un preu mig de 300 euros, és el principal motiu de la tornada d’aquests robatoris. L’inspector en cap de l’Àrea Bàsica Policial de Cerdanyola, on està adscrita la Comissaria de Mossos de Montcada, ha presentat aquest matí la campanya de prevenció de robatoris a l’interior de vehicle que l’Àrea Bàsica posarà en marxa dilluns, en coordinació amb els cossos de Policia Local.

L’inspector en cap, Joan Mallafré, ha explicat que Montcada i Barberà són els dos municipis de l’Àrea Bàsica que han sufert més robatoris a l’interior de vehicle. A Montcada, els agents reforçaran la vigilància durant la campanya al centre, el cementiri de Collserola i al polígon de la Ferreria, tres espais on s’han localitzat una major xifra d’aquest tipus de delicte. Mallafré ha indicat que aquest robatori estava pràcticament erradicat perquè als lladres els era molt difícil extreure reproductors de CD, però que, curiosament, des del darrer dia de Reis, han augmentat els robatoris dins dels cotxes, fins al punt que el 23% dels delictes de l’Àrea Bàsica corresponen a furts als vehicles. Segons Mallafré, el GPS va ser el regal estrella per Nadal i és l’element que majoritàriament s’emporten els lladres, com també la documentació dels vehicles.

Els Mossos consideren que la majoria de robatoris es podrien evitar si els ciutadans prenguessin mesures de seguretat adients, com evitar deixar a l’interior del vehicle objectes de valors com maletins, bosses o jaquetes, emportar-se el navegador i el seu suport o intentar aparcar el cotxe en un lloc transitat i correctament il·luminat.

L’objectiu de la campanya és conscienciar la població que prenguin mesures de seguretat, demanar als veïns que, en cas que creguin que algú és sospitós, alertin els cossos policials i planificar les patrulles dels agents per optimitzar els recursos destinats a aquest tipus de delictes.

D’altra banda, els Mossos d’Esquadra han informat que dimecres passat, a les 2h, els agents autonòmics i la Policia Local van detenr un jove de 25 anys de Barcelona per tràfic de drogues.

Els agents estaven fent un control policial preventiu i van aturar un vehicle. Quan van sol·licitar al conductor que s’identifiqués, aquest es va posar molt nerviós. Davant d’aquesta actitud, els policies van escorcollar el jove i el seu vehicle i hi van trobar 500 grans de haixix en peces amagades i gairebé 500 euros en bitllets petits. Segons els Mossos, l’home els va dir que la droga era per vendre-la a Ripollet i Cerdanyola. Després de ser detingut dissabte, fonts policials han informat que avui ha estat posa’t en llibertat amb càrrecs.

Els Mossos d’Esquadra també han explicat avui que dilluns passat van detenir un home de nacionalitat alemanya com a un dels presumptes autors de la crema de vehicles a Ripollet, Cerdanyola i Montcada, succeïts entre els dies 29 de maig i 3 de juny. Aquest darrer dia van cremar a Montcada 7 camions, al polígon Pla d’en Coll.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari