Canviar els plànols i els totxos per l’art d’elaborar cervesa artesana

Una parella dedicada a la construcció es reinventa per trobar una sortida laboral

Els montcadencs Sonia Meroño i Andrés López s’han llançat a obrir un negoci de cervesa artesana
Sílvia Alquézar

No és fàcil canviar de professió després de més de 20 anys treballant en el sector de la construcció, però la difícil conjuntura econòmica i el poc futur amb tot el relacionat amb els plànols i els totxos han portat a una parella de montcadencs a reiventar-se i iniciar un nou camí professional com a productors de cervesa artesana. Aquest és el cas de Sonia Meroño, arquitecte tècnic, i Andrés López, estructurista de formigó. “Vam passar d’escollir clients a no tenir-ne cap”, explica la Sonia.

 

La Sonia i l’Andrés han convertit en professió la seva afició d’elaborar cervesa artesana. “Ho fèiem a casa perquè ens agradava i, després d’estudiar la possibilitat d’obrir un munt de negocis, ens hem decidit per aquest”, comenta l’Andrés, qui s’encarrega de crear les receptes de cervesa, que elaboren en l’antic magatzem de construcció –reconvertit ara en celler– que tenia a un polígon de Montornès del Vallès. El negoci només fa sis mesos que és obert al públic “però estem molt contents perquè el nostre producte està tenint molt bona acceptació”, apunta la Sonia.

 

Ambdós emprenedors remarquen que la cervesa artesana no té res a veure amb la de les grans marques “perquè aquestes estan pasteuritzades i nosaltres ni la friltrem ni afegim cap aditiu. Està feta amb un mètode totalment tradicional”, argumenta la parella, qui aposta per un producte de qualitat en contraoposició a la coneguda ‘litrona’. “No fem cervesa per emborratxar-se sinó que proposem un concepte nou: portar una bona cervesa en comptes d’un vi quan et conviden a sopar”, diu la Sonia. Fins ara, han creat tres cerveses –As de Cors, As de Piques i As de Trèvols– batejades així per la seva gran afició als jocs de cartes. “Em falta d’As de Diamants, quan tingui temps em posaré amb la nova recepta”, indica l’Andrés, qui afegeix que, a més de ser productors, també lloguen les seves instal·lacions a d’altres fabricants que fan servir el mateix mètode però que no disposen de la infraestructura necessària.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari