Carmen Porro: ‘No tenim constància que visqui gent en aquest sector’

L’alcaldessa accidental diu que es reunirá amb el Parc de Collserola per conèixer l’abast de la problemàtica denunciada per la PAH Montcada

El consistori ha anunciat en una nota de premsa que es reunirà la setmana vinent amb el Consorci del Parc de Collserola per conèixer l’abast del problema de barraquisme denunciat per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Montcada arran de l’operació de neteja d’una vessant de la muntanya del Turó que ha iniciat l’organisme responsable d’aquest espai natural. La PAH assegura que una desena de famílies sense recursos viuen en aquestes construccions precàries i reclama que se’ls busqui una alternativa habitacional abans d’enderrocar-les. Una representació dels afectats es va manifestar ahir la tarda durant el ple municipal amb el suport de la PAH.

Aquest matí l’alcaldessa accidental, M. Carmen Porro, acompanyada de regidors i tècnics municipals de les regidories d’Urbanisme i Serveis Socials i de la Policia Local, s’han reunit  amb representants del col·lectiu. Durant la reunió Porro ha insistit que l’Ajuntament no té constància que hi hagi famílies vivint en aquest indret: “Cap d’aquestes persones s’ha apropat mai als Serveis Socials municipals i, hem de dir, que en aquests moments no podem oferir  alternatives d’habitatges ni tan sols a les persones amb dificultats econòmiques i socials hi ha al municipi”.
 
En els últims anys ja s’han fet diferents accions conjuntes amb el Consorci de Collserola per tal de netejar la muntanya del Turó, un espai natural protegit inclòs dintre del Parc Natural de Collserola i afectat especialment per la proliferació d’horts il·legals i construccions il·legals. La nova intervenció s’emmarca dintre del conveni que el consistori va signar amb l’Ajuntament de Barcelona i el Parc de Collserola per construir el Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CACCB). El consistori afirma en el seu comunicat que actualment hi ha un expedient obert per la Fiscalia Provincial de Barcelona per un delicte urbanístic arran d’una denúncia dels agents forestals del Parc de Collserola per la situació d’aquest espai protegit que s’ha de preservar d’aquest tipus d’activitats.

Seccions:

Deixa un comentari