Catalunya regularà el preu dels lloguers

Montcada i Reixac és un dels 60 municipis on es congelaran i es rebaixaran

El Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dimecres la nova llei que limitarà el preu dels lloguers, que s’han vist incrementats un 30% més que la pujada dels salaris dels treballadors en els darrers 10 anys. La nova llei, que s’aplicarà en els 60 municipis catalans amb més de 20.000 habitants, fixa que el preu del lloguer no pot augmentar respecte al contracte anterior i que si una vivenda tenia un preu per sobre de la mitjana de lloguers de la zona, el nou contracte no podrà superar l’índex de preus de la Generalitat. Les llars que es lloguin per primera vegada, hauran d’ajustar-se a l’índex fixat per l’administració per a cada zona, però l’obra nova en queda exempta per incentivar la construcció de vivenda protegida. La llei també preveu sancions de 3.000 fins a 90.000 euros en cas d’incompliment.

El Sindicat de Llogateres de Montcada va ser present aquest dimecres a les portes del Parlament donant suport a la iniciativa mentre es votava. Segons fonts del sindicat local expressades a ‘La Veu’ “és l’inici d’un gran canvi”. El col·lectiu es mostra optimista, però admet els recels que la llei acabi sent anul.lada al Tribunal Constitucional si tiren endavant les amenaces dels partits de l’oposició. “Hem aconseguit visibilitzar un greu problema que té aquest país”, han celebrat, però afegeixen que cal esperar les reaccions polítiques i socials que vagin sortint. 

Projecció pública del Sindicat de Llogateres de Montcada
El col·lectiu s’ha compromés amb l’AV de Can Sant Joan per informar setmanalment, i de forma presencial, les famílies que necessitin assessorament. L’estreta col·laboració entre entitats permetrà derivar casos que l’AV coneix, atès que és un barri “sensible”, asseguren des del sindicat. Les trobades es faran properament a la seu de l’associació de veïns.

Mentrestant, el Sindicat de Montcada emprendrà un període de col·laboració amb el Sindicat de Barcelona per oferir atenció personalitzada a casos concrets. Així mateix, està preparant una xerrada amb el títol ‘Habitatge i Dones’ ja que són elles, soles o amb fills, els qui tenen més problemes a l’hora d’accedir a un pis de lloguer.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari