“Catalunya té prou potencial econòmic i social per ser el millor Estat del sud d’Europa”

El diputat d’ERC Jordi Solé fa una xerrada a Montcada en el marc de la campanya ‘Votar és democràcia’

Jordi Solé és alcalde de Caldes de Montbui i diputat per ERC al Parlament
Pilar Abián

‘Votar és democràcia’ és el títol de la campanya que està fent ERC arreu del territori per promoure la participació al referéndum del 9 de novembre i convèncer els escèptics que la independència és l’únic camí per resoldre els problemes que té el país. En el marc d’aquesta iniciativa, l’alcalde de Caldes de Montbui i diputat d’ERC, Jordi Solé, va defensar ahir a Montcada la consulta sobiranista en un acte convocat per la secció local del partit. “En democràcia, els conflictes es resolen a través de les urnes; el que demanem no és cap anormalitat ni cap il·legalitat, s’ha fet a 32 països i no hi hagut cap problema”, va dir el ponent en referència a la negativa i als entrebancs que l’Estat espanyol està posant a la celebració del referéndum.

 

Arguments. Solé, que abans d’arribar a l’Alcaldia de Caldes, al 2007, va treballar com assessor dels diputats d’ERC al Parlament europeu, va posar en dubte que una Catalunya independent quedés al marge de la UE. “I si fos el cas –va puntualitzar- tampoc seria cap problema, Noruega no hi és i no li va pas malament”.  El polític va assegurar que, gràcies a la seva situació geoestratègica i al seu talent humà “Catalunya té prou potencial econòmic i social per ser el millor Estat del sud d’Europa”. Solé també va insistir que Esquerra no es planteja tenir un Estat propi com un objectiu de partit, sinó de país. Després de la seva intervenció, el diputat va respondre les preguntes i els dubtes dels assistents desmentint alguns dels missatges que està difonent el govern central en la línia que una Catalunya independent no podrà pagar les pensions ni serà viable econòmicament. Així mateix els va encoratjar a transmetre entre els seus coneguts i familiars els arguments favorables a la independència.

L’acte va ser presentat pel president d’ERC a Montcada, Jordi Sánchez, qui va qualificar l’actual moment d’històric tot reafirmant que, per al seu partit, “la independència no és una finalitat en sí, sinó la possibilitat de dotar-nos de les eines necessàries per poder resoldre els problemes de la gent”.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari