CCOO es posiciona a favor de la valorització mentre la Plataforma Antiincineració suma més vots en contra

El sindicat considera que l’ús de residus com a combustible és un bon sistema per reduir el CO2

CCOO al Vallès Occidental s’ha posicionat a favor de l’ús de biomassa com a combustible a Lafarge i els representants locals del sindicat han anunciat que deixaran de formar part de la Plataforma Antiincineració. En un comunicat públic, Comissions afirma que els estudis realitzats sobre la valorització a les cimenteres no indiquen que hi hagi cap perjudici per a la salut ni dels veïns ni dels treballadors.

“L’ús de llots de depuradora en substitució del coc de petroli redueix les emissions de CO2 i fer sevir combustibles alternatius és una bona oportunitat per lluitar contra el canvi climàtic, alhora que ajuda a la gestió de residus”, afegeix l’escrit. El sindicat aposta per la creació d’una comissió de seguiment amb la presència de totes les parts implicades. “No entenem que precisament ara es carreguin tintes contra l’empresa quan, més que mai, està aplicant una política de transparència”, ha dit a laveu.cat Rafael Espinosa, portaveu de CCOO del Vallès Occidental. El sindicat considera necessari compaginar l’activitat econòmica amb el respecte al medi ambient i la cura de la salut de les persones i defensa un model productiu més eficient i més sostenible des de el punt de vista social i ambiental. “Montcada i Reixac òbviament té problemes ambientals però la majoria, derivats del pas de vies i carreteres”, ha dit Espinosa.

Mentre CCOO es posiciona a favor de la valorització de residus la Plataforma Antiincineració continua recollint vots de suport per demanar a l’Ajuntament que faci una consulta popular sobre la crema de residus a Lafarge. Dimecres, al mercat ambulant de Montcada, 644 veïns es van posicionar en contra de la valorització de residus de 651 vots recollits. Diumenge passat es va fer campanya a Can San Joan i, fins al moment, s’ha comptabilitzat 1.356 opinions desfavorables a la incineració d’un total de 1.368.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari