César Arrizabalaga diu que apostarà de nou per un govern de pacte

El guanyador de les municipals diu que l’abstenció ha contribuït la pèrdua de tres regidors socialistes

El guanyador de les eleccions municipals 2007 i actual alcalde en funcions, César Arrizabalaga (PSC) ha dit avui, en una entrevista concedida a Montcada Ràdio (104.6 fm), que la seva formació és “la força majoritària que liderarà les converses per formar el futur govern de Montcada i Reixac”. Arrizabalaga ha valorat el resultat dels comicis locals celebrats ahir, que han deixat la seva formació amb 9 representants al Consistori, quan fins ara en tenia 12. Els socialistes tornen a ser la primera força a l’Ajuntament, però sense majoria absoluta.

El PSC va rebre ahir 4.586 votacions, el 39,37% del total, que va ser d’11.708 persones. En comparació amb els resultats del 2003 –quan els socialistes van obtenir 7.536 sufragis– el PSC ha perdut 2.977 vots. Arrizabalaga considera que la baixa participació ha influït en els resultats del seu grup i que més que un vot de càstig, les persones que anteriorment havien donat la confiança al PSC “han decidit no anar a votar perquè pensaven que la seva participació no seria necessària per mantenir els resultats del 2003”, ha dit l’actual alcalde en funcions.

El resultat de les municipals d’ahir obliga a establir un pacte per garantir un govern estable que no estigui en minoria. César Arrizabalaga ha avançat que a partir d’ara començaran les converses amb la resta de forces polítiques. El Ple municipal del mandat 2007-2011 es constituirà oficialment el dia 16 de juny, quan prendran possessió del seu nou càrrec els 21 regidors que conformen la Corporació Municipal.

Segons les votacions resultants dels comicis d’ahir, el pròxim Ple el formaran 9 regidors del PSC: César Arrizabalaga, M. Carmen Porro, Jordi Climent, Eva Gonzalo, Carles Guijarro, Ana Rivas, Juan Parra, Sergio Hermoso i Teresa Gallego. Per ICV-EuiA, els 4 edils del Consistori seran Josep M. González, Alba de Lamo, Ramón Sánchez i Óscar Gil. Els 4 regidors de CiU: Joan Maresma, Joan Carles Paredes, Amèlia Morral i M. Carme González. Del Partit Popular, els 2 edils seran Eva García i Teodoro García. Els 2 regidors d’Esquerra seran Marta Aguilar i Jordi Sánchez. (A la imatge, Arrizabalaga ahir a la seu del PSC, entrevistat per la televisió per Internet Telemir).

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari