César Arrizabalaga es compromet a ser un alcalde pròxim a la ciutadania

L’alcalde ha avançat que el pròxim dijous signarà el pacte de govern amb CiU

César Arrizabalaga ha estat nomenat aquest migdia alcalde de Montcada i Reixac per tercer mandat consecutiu amb els vots dels 9 regidors del PSC i els 4 de CiU. Aquest matí s’ha celebrat a la Sala de plens de la Casa de la Vila la sessió de constitució del nou Ple per al mandat 2007-2011 i els 21 nous regidors han pres possessió del seu càrrec. Els cinc grups municipals que tindran representació al Consistori seran, de major a menor, PSC (9 regidors), ICV-EUiA (4 regidors), CiU (4 regidors), PPC (2 regidors) i Esquerra (2 regidors). Els edils socialistes i de CiU han donat el seu suport a la candidatura d’Arrizabalaga i la resta de formacions han votat al candidat que van presentar per les municipals, és a dir, ICV-EUiA ha votat Josep M. González, Eva García ha estat l’opció del PPC i Esquerra ha donat suport a Marta Aguilar.

En el seu discurs d’investidura, César Arrizabalaga ha destacat en primer lloc que en aquest mandat posarà èmfasi en els mecanismes de participació ciutadana, “desenvoluparem el Reglament de Participació Ciutadana que tenim aprovat –ha indicat l’edil– i un dels punts fonamentals serà la creació del Defensor del Ciutadà”. El recent nomenat alcalde de Montcada i Reixac també ha dit que lluitarà contra l’incivisme i que farà incidència en les qüestions que afecten els ciutadans de manera diària. Arrizabalaga ha avançat que dijous “signarem el pacte de govern amb CiU i ja podrem parlar del nou cartipàs”. L’acord de govern amb CiU per a aquest mandat retorna a la situació del 1999, quan PSC, amb 9 regidors, va pactar amb els convergents, també amb 4 representants.

Tots els partits polítics han defensat aquest matí el seu vot. La portaveu d’Esquerra, Marta Aguilar, ha dit que l’elevada abstenció d’aquestes darreres eleccions ha mostrat que “la gent està decebuda del sistema i potser cal plantejar una altra llei electoral amb llistes obertes i més participativa”. Esquerra s’ha compromès a fer una oposició “constructiva però dura quan calgui” i creu que Montcada hauria de ser un municipi “integrador, emprenedor, que generi seguretat i tranquil·litat”. Aguilar també ha parlar de prioritzar les polítiques socials perquè “són les que donen realment la igualtat” i també ha defensat un model de descentralització del govern.

La portaveu del Partit Popular, Eva García, ha dit que Montcada necessita una persona “amb lideratge”, per portar endavant temes estratègics de ciutat. García creu que el PSC hauria d’haver governat amb minoria perquè això permet fer-ho des de “la moderació i tenint molt en compte el que digui l’oposició”. La popular ha preguntat a l’alcalde pel pla de millora de la muntanyeta de Can Sant Joan, el soterrament de la línia de tren de Portbou, la cerveseria del carrer Montiu, la zona 21 de Terra Nostra, entre d’altres. Finalment, García creu que el pacte entre el PSC i CiU correspon a “interessos partidistes i personals i no de programa”.

El portaveu de CiU, Joan Maresma, ha dit que els pròxims quatre anys, el govern ha de finalitzar els grans projectes que ara estan en marxa i que des de la coalició “treballarem amb coherència per tenir un govern modern i de consens”. El convergent també ha tornat a defensar el fet que el seu grup hagi donat suport a la llista més votada. “En altres institucions, com el Parlament, sempre hem dit que la llista que rep més suport és la que ha de governar i aquí havíem de seguir amb el mateix discurs”. Maresma ha indicat que el seu sí, però, estava condicionat a la revisió de dos projectes urbanístics, el de la cerveseria del carrer Montiu i el de la zona 21 de Terra Nostra.

La intervenció d’ICV-EuiA ha anat a càrrec de la regidora Alba de Lamo, qui ha manifestat que en les darreres eleccions “els ciutadans van expressar una voluntat de canvi en la que nosaltres hi creiem”. L’edil ecosocialista ha dit que el seu grup no donava suport al candidat del PSC perquè “no ha acceptat el pacte d’esquerres que li havíem proposat i ha preferit pactar amb CiU”.

El portaveu del PSC ha estat el regidor Jordi Climent, qui ha agraït els vots dels ciutadans que han donat suport a la seva formació i també ha donat les gràcies a CiU pel suport en la investidura de César Arrizabalaga com a alcalde. Climent ha lloat la figura de l’alcalde, dient que és una persona “compromesa i amb un clar lideratge”. El portaveu socialista ha dit que ara s’ha de treballar pensant que “Montcada és la millor ciutat del món” i que a partir d’ara el seu grup treballarà per tots els temes que preocupen a la ciutadania,“des del soterrament del tren com que falti un llum en un fanal”.

El Ple de Constitució ha finalitzat amb tots els presents cantant El Cant dels segadors, l’himne nacional de Catalunya, i amb una fotografia de família dels 21 nous regidors. La sessió s’ha pogut seguir a la sala institucional a través d’un circuit tancat de televisió i en directe des de Montcada Ràdio (104.6 fm i www.montcadaradio.com). A través del web de l’emissora municipal també es pot sentir l’emissió íntegra del programa especial, d’una hora i mitja de durada aproximadament.

Foto: Premsa Ajuntament

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari