César Arrizabalaga serà proclamat demà alcalde amb els vots del PSC i CiU

Els 21 nous regidors prenen demà possessió del seu càrrec en el Ple de constitució del nou mandat

La nova corporació municipal es configura demà en el Ple de constitució de l’Ajuntament del mandat 2007-2011, que tindrà lloc a les 12h a la Casa de la Vila. El nou Consistori sorgeix arran de les eleccions municipals del 27 de maig. A l’acte prendran possessió del càrrec els 21 regidors i regidores i s’investirà el nou alcalde, que per tercer mandat consecutiu serà César Arrizabalaga, amb els vots dels 9 regidors del PSC i els 4 de Convergència i Unió, coalició que ja ha anunciat que donarà el seu suport a la llista més votada. Els altres 3 grups que formaran el Consistori han avançat que demà votaran el seu cap de llista, és a dir, ICV-EUiA, amb 4 regidors, escollirà Josep Maria González; el Partit Popular, amb dos representants, donarà el seu suport a Eva García i Esquerra, amb dos regidors, votarà Marta Aguilar.

La jornada s’iniciarà amb la constitució de la Mesa d’Edat, formada pel regidor més gran, Teodoro García (PPC), i el més jove, Óscar Gil (ICV-EUiA). A continuació, la secretària de l’Ajuntament llegirà l’acta de la Junta Electoral de Sabadell de proclamació dels regidors i regidores electes. Seguidament, començarà el procés de proclamació de l’alcalde i després s’obrirà un torn de paraules per tal que cada grup municipal, de menor a major número de vots, pugui defensar el seu candidat o explicar la seva intenció de vot i, tot seguit, es farà la votació. La Mesa d’Edat farà l’escrutini dels vots emesos i proclamarà alcalde el candidat que aconsegueixi un mínim d’onze vots.

El candidat socialista, César Arrizabalaga, ha manifestat que està “tranquil” de cara a la jornada de demà perquè té assegurats els vots que el proclamaran alcalde de Montcada i Reixac per tercer mandat consecutiu. Els quatre edils d’ICV-EUiA votaran demà el candidat de la seva formació, Josep Maria González, una decisió que les assemblees de les dues formacions van decidir ahir. González ha manifestat que la seva coalició no donarà suport a la llista més votada perquè “en les reunions que ha mantingut amb el PSC no han arribat a un acord per establir a Montcada un pacte de forces d’esquerra”. Segons l’ecosocialista, el PSC ha preferit sempre a CiU com a soci de govern.

CiU va decidir en una assemblea de militants i simpatitzants celebrada dilluns, pràcticament per unanimitat, que donaria el seu suport a llista més votada, una opció que prèviament havia decidit l’executiva de la coalició i que fins. Segons el portaveu convergent, Joan Maresma, “sempre hem manifestat que la nostra postura és donar suport a la persona que més vots tingués a les municipals”. L’executiva local del Partit Popular i el resultat de les reunions mantingudes amb els socialistes han fet que els populars votin demà la candidata Eva García, qui també ha avançat que aprofitarà la sessió de constitució del Ple per explicar el seu programa de govern. Esquerra tampoc no donarà suport a la llista més votada i proposarà la cap de llista, Marta Aguilar, com a candidata a l’Alcadia de Montcada i Reixac. Aguilar ha manifestat que l’executiva local d’Esquerra ha pres aquesta decisió perquè “les converses amb el PSC i la resta de forces no han donat com a resultat una alternativa de govern” i per tant, diu Aguilar, el seu grup continuarà donant suport al seu projecte.

Els nou regidors del PSC són César Arrizabalaga, M. Carmen Porro, Jordi Climent, Eva Gonzalo, Carles Guijarro, Ana Rivas, Juan Parra, Sergio Hermoso i María Teresa Gallego. El grup municipal d’ICV-EUiA estarà representat per José María González, Alba de Lamo, Ramón Sánchez i Óscar Gil. El grup municipal de CiU el formaran Joan Maresma, Joan Carles Paredes, Amèlia Morral i Mari Carmen González. Finalment el grup municipal del PP compta amb dos regidors, Eva García i Teodoro García, mentre que per Esquerra hi formaran part Marta Aguilar i Jordi Sánchez. La sessió de constitució tindrà lloc a la Sala de Plens de la Casa de la Vila i estarà oberta a tota la ciutadania. El Ple es podrà seguir per televisió a la Sala institucional i Montcada Ràdio (104.6 fm i www.montcadaradio.com) l’emetrà en directe.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari